Redactia.ro
Home » Știri » Kamala Harris, despre un posibil război în România: „Vom apăra fiecare centimentru din teritoriul NATO”

Kamala Harris, despre un posibil război în România: „Vom apăra fiecare centimentru din teritoriul NATO”

Kamala Harris, despre un posibil război în România

Kamala Harris, despre un posibil război în România. Kamala Harris a ajuns vineri în România. Mâna dreaptă a președintelui Joe Biden, a purtat o discuție cu liderul României, Klaus Iohannis, despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Întâlnirea dintre vicepreședința SUA și Iohannis a luat sfărșit în urmă cu puțin timp. Harris a avut un mesaj pentru români.

Kamala Harris, despre un posibil război în România: „Vom apăra fiecare centimentru din teritoriul NATO”

Vicepreședința americană Kamala Harris a ajuns la București, vineri după amiază, în prima sa vizită oficială în România. Harris a avut o întâlnire cu Klaus Iohannis și au vorbit despre războiul dintre Rusia și Ucraina. Prin această vizită, SUA transmis un nou semnal de susținere a statelor de pe Flancul Estic al NATO. Ultimul vicepreședinte american care a vizitat România a fost chiar actualul președintele de la Casa Albă, Joe Biden în 2014, în timpul mandatului lui Traian Băsescu. Întrebată de jurnaliști dacă SUA au informații că războiul din Ucraina s-ar putea extinde spre România și spre Republica Moldova și dacă vor fi suplimentate trupele în țara noastră, vicepreședinetele american a spus că nu poate specula. Dar SUA va avea o poziție fermă, iar în cazul în care un stat NATO va fi atacat, acestea vor acționa.

SUA sunt angajate pentru apărarea României. Este o situație dinamică și tot timpul evaluăm situația. În ceea ce privește comportamentul lui Putin nu pot specula, dar suntem foarte fermi și ca membri NATO un atac asupra unei țări este un atac asupra tuturor.De la început, SUA a încercat să se angajaze în activitități diplomatice. Putin nu a arătat nicio intenție să se implice în acțiuni diplomatice, am văzut acest lucru și la conferința de la Munchen. Noi am menținut activitatea noastră. Am observat de la Putin minciuni, dezinformare și agresiune. Noi considerăm că diplomația este modalitatea de a se rezolva aceste probleme și să ne asigurăm că aliații sunt puternici și există consencințe serioase.„, a spus Kamara Harris.

Kamala Harris, mesaj pentru români

Kamala Harris le-a mulțumit tuturor românilor pentru ajutorul acordat refugiatilor ucraineni. Vicepreședintele Statelor Unite ale Americii a spus că 2.000 de militari sunt gata să apere flancul estic al alianței. „Aș vrea să mă adresez direct românilor și să le mulțumesc din partea SUA. România a fost absolută extraodinară pentru generozitate și curaj. Am văzut cum i-ați primit pe refugiați și ați dovedit atât de mult curaj. Vom apăra afiecare centimetru din teritoriul NATO și sunt aici să reiterez acest angajament. 2.000 de militari sunt gata să apere flancul estic al alianței, am întărit acțiunile noastre de descurajare și apărare colective. Mulțumim românilor că ați primit zeci de mii de refugiați și ați făcut assta cu înțelegere”, a mai spus Kamila Harris.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: