Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis: ”Au dreptul să meargă la vot toți cei din orașele carantinate”

Klaus Iohannis: ”Au dreptul să meargă la vot toți cei din orașele carantinate”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că românii din zonele carantinate din țară pot merge să voteze pe 6 decembrie, atunci când vor avea loc alegerile parlamentare. Totodată, șeful statului a precizat că după alegeri, autoritățile nu se așteaptă la o creștere a ratei de infectare cu Covid-19.

Iohannis: ”Toți cei din orașele carantinate au dreptul să voteze”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, că persoanele din zonele aflate în carantină, din țară, au dreptul de a vota la alegerile parlamentare, care vor avea loc pe 6 decembrie. Mai mult, șeful statului a spus că ”nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”.

”Indiferent dacă trăiți într-un oraș carantinat sau cu incidență mică de infectare, toată lumea are același drept să meargă la vot, are aceleași posibilități, secțiile de vot vor fi pregătite peste tot, vor fi respectate toate condițiile, pentru ca votul să se desfășoare în maximă siguranță. Îi invit pe români să meargă în număr mare la vot.

BEC a analizat toate situațiile, au găsit soluții pentru toate situațiile. Sunt convins că nu va fi nicio piedică pentru nimeni.Fiecare român care dorește să voteze, sper să fie cât mai mulți, poate să o facă în siguranță. Nu ne așteptăm la o creștere a ratei infectărilor după alegerile parlamentare”, a declarat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis: ”Este posibil să avem 2-3 tipuri de vaccin sau 4”

Un alt aspect important pe care l-a mai clarificat președintele Klaus Iohannis este vaccinul anti-covid. Șeful statului a precizat că la începutul anului am putea avea 2-3 tipuri de vaccin sau chiar patru, informează știrileprotv.ro

”În acest moment, știm sigur că sunt mai multe variante de vaccin care sunt în fază avansată de testare-aprobare și este foarte posibil ca la începutul anului viitor să avem 2-3 tipuri, poate chiar 4 tipuri de vaccin, care toate funcționează bine”, a declarat Klaus Iohannis după vizita efectuată luni la Spitalul de urgență București.

Șeful statului a precizat că primele doze vor fi folosite pentru medici și pentru pacienții cu boli periculoase în combinația cu Covid-19.

”Este destul de probabil să avem chiar de la începutul anului să avem un vaccin sau două disponibile și pentru noi, în România. Sigur, vorbim de primele tranșe, care, însă vor fi suficiente pentru a vaccina întregul personal medical din România, majoritatea pacienților cu boli care au dovedit că sunt periculoase în combinația Sars-Cov-2 și cred că asta este o veste foarte bună”, a mai spus președintele Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis, dispus să se vaccineze public anti-covid

Sunt mulți români care pun sub semnul întrebării eficiența vaccinului anti-covid. Așadar, Klaus Iohannis a declarat zilele trecute că nu se dă în lături de la o vaccinare publică, dacă va fi nevoie.  Afirmația președintelui a venit la o zi după ce Raed Arafat a spus același lucru.

„Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu, nu am nicio problemă cu asta. Eu sunt pentru vaccinare, personal sunt pentru vaccinare”, a spus șeful statului.

Vaccinul anti-covid nu va fi unul obligatoriu și va fi gratuit, potrivit reprezentanților Executivului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: