Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis a decorat astăzi personalități care s-au remarcat în lupta împotriva pandemiei. Mesajul președintelui cu ocazia Zilei Naționale a României

Klaus Iohannis a decorat astăzi personalități care s-au remarcat în lupta împotriva pandemiei. Mesajul președintelui cu ocazia Zilei Naționale a României

În ziua de 1 Decembrie, Klaus Iohannis a făcut un gest deosebit pentru cadrele medicale, membrii corpului didactic şi reprezentanţii societăţii civile. Pe lângă urarea cu ocazia Zilei Naționale, șeful de stat i-a decorat pe cei care au devenit indispensabili țării noastre în contextul pandemiei actuale.

Românii de pretutindeni sărbătoresc astăzi cu mândrie Ziua Națională, ocazie cu care în întreaga țară au fost organizate festivități deosebite pentru a marca acest moment important.

Klaus Iohannis a decorat astăzi personalități care s-au remarcat în lupta împotriva pandemiei

La Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis a ținut un discurs impresionant adresat poporului român, rostit în special în cinstea cadrelor medicale, membrilor corpului didactic şi reprezentanţilor societăţii civile. Reprezentați ai acestora au fost decorați pentru meritele lor în lupta contra pandemiei de COVID-19.

Președintele și-a început discursul subliniând importanța zilei de 1 Decembrie pentru țara noastră, o zi liberă în care românii să se simtă mândri de naționalitatea lor, dar și de valorile istorice și culturale pe care le-am moștenit de la strămoși.

„Îmi face o deosebită plăcere să putem găzdui la Palatul Cotroceni această ceremonie încărcată de o semnificaţie deosebită pentru noi toţi. Ziua de 1 Decembrie este acel moment din an când ne luăm răgazul de a ne gândi mai mult la importanţa identităţii noastre naţionale, la valorile şi aspiraţiile pe care le împărtăşim. 1 Decembrie este însă şi prilejul de a mulţumi unor personalităţi remarcabile, care, prin activitatea lor de zi cu zi, fac România mai bună.”, a declarat Klaus Iohannis.

Izbucnirea pandemiei a reprezentat un moment dificil pentru țara noastră, în care lipsurile sistemului au ieșit la suprafață mai mult ca oricând. Chiar și în acest context, au existat însă personalități care au dus cu brio lupta împotriva COVID-19, iar Klaus Iohannis a dorit astăzi să le recunoască în mod public meritele.

„Sunt aproape doi ani de când cursul normal al existenţei noastre cotidiene a fost perturbat dramatic, ca urmare a pandemiei de COVID-19. Se află printre noi oameni care zi de zi au îndurat noi teste de rezistenţă şi de adaptabilitate. Dragi medici, doar vocaţia şi înzestrările dumneavoastră extraordinare, native sau cultivate, pot explica faptul că, în ciuda riscurilor, a oboselii şi a condiţiilor extrem de grele, nu v-aţi pierdut optimismul că puteţi învinge boala şi nu aţi ezitat în misiunea dumneavoastră fundamentală, aceea de a proteja sănătatea semenilor. Prin dragostea pentru viaţă şi pentru oameni, v-aţi avântat mereu în prima linie a luptei împotriva pandemiei.”

Mesajul președintelui cu ocazia Zilei Naționale a României

Șeful de stat a ținut să transmită și un mesaj de încurajare românilor, care au fost nevoiți să facă sacrificii mari în ultimul an din cauza pandemiei. Nu și-a pierdut speranța că situația din România va evolua pozitiv, așa că i-a îndemnat pe oameni să continue să lupte, mulțumind pe această cale tuturor pentru eforturile făcute în ultimii aproape 2 ani.

„Inspiraţi de exemple ca dumneavoastră, trebuie să acţionăm prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie, pentru a recăpăta ceea ce acest virus ne-a răpit şi ceea ce ne lipseşte cel mai tare în zile ca aceasta: apropierea celor dragi, sentimentul de siguranţă, bucuria strângerii de mână şi a îmbrăţişării. Vă mulţumesc, vă doresc multă sănătate şi, cu ocazia Zilei Naţionale, un călduros «La mulţi ani!». La mulţi ani, România!”, a încheiat Iohannis.

Etichete: