Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, anunț oficial! Ce se întâmplă, de fapt, la granița României

Klaus Iohannis, anunț oficial! Ce se întâmplă, de fapt, la granița României

GALERIE FOTO (2) Klaus Iohannis a promulgat legea: Alocațiile copiilor cresc din 2024

Reacția Președintelui României la atacurile rusești de luni, care au avut loc în apropierea graniței României, a fost așteptată cu sufletul la gură de către întreaga națiune. După un interval de aproximativ trei ore de la momentul în care presa română a relatat detaliat acest incident alarmant, președintele a făcut prima sa declarație publică.

Incidentul a constat într-un atac devastator al forțelor rusești, care au folosit drone kamikaze pentru a viza cu precădere infrastructura din Reni, unul dintre cele mai importante porturi ale Ucrainei la Dunăre. Durata atacului a fost de patru ore, iar bilanțul a fost unul grav: șase persoane au fost rănite, iar un rezervor de depozitare a cerealelor a fost complet distrus, lăsând în urmă daune semnificative altor elemente de infrastructură.

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut prima declarație

În urmă cu puțin timp, președintele României a luat decizia de a comenta public ceea ce s-a întâmplat la numai câțiva kilometri de granița țării noastre. Klaus Iohannis condamnă dur atitudinea rușilor vis-a-vis de Ucraina.

„Condamn în mod ferm recentele atacuri ale Rusiei împotriva infrastructurii civile a Ucrainei pe Dunăre, foarte aproape de România. Acestă escaladare recentă prezintă riscuri grave pentru securitatea în Marea Neagră. De asemenea, afectează în continuare tranzitul cerealelor ucrainene și, prin urmare, securitatea alimentară globală”, este mesajul de pe contul de Twitter al președintelui român.

Atacul rușilor a fost confirmat

Potrivit informațiilor furnizate de Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei pe Facebook, atacul a fost realizat de drone de tip Shahed, fabricate în Iran. Știrile despre distrugere și răniți au fost confirmate și de către serviciul de presă al Flotei Mării de Sud. Printre obiectivele lovite s-a numărat și portul Reni, iar instalațiile operatorului portuar global Maersk au suferit pagube semnificative, potrivit publicației Forbes Ucraina.

Autoritățile locale au confirmat amploarea atacului și consecințele devastatoare. Șeful comunității din Reni, Igor Plekhov, a declarat că trei depozite de cereale au fost complet distruse. Explozia a avut un impact puternic asupra clădirilor și structurilor din zonă, provocând avarierea unor ferestre și a altor instalații industriale. Cu toate acestea, pompierii au acționat prompt și au reușit să stingă incendiile localizate în timp util.

În contextul tensiunilor crescânde dintre Rusia și Ucraina, atacul de la Reni a generat îngrijorare și în rândul comunității internaționale. Chiar și șeful administrației orașului portuar Izmail, Rodion Abashev, a confirmat pe rețeaua de socializare Facebook că Rusia a lansat atacul cu rachete în noaptea precedentă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: