Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis critică MAI: „Lipsă de profesionalism în cazul Caracal și 10 august”

Klaus Iohannis critică MAI: „Lipsă de profesionalism în cazul Caracal și 10 august”

Klaus Iohannis critică MAI: "Lipsă de profesionalism în cazul Caracal și 10 august"

Klaus Iohannis critică MAI: „Lipsă de profesionalism în cazul Caracal și 10 august”. Președintele României a precizat marți că este dezamăgit de activitatea Ministerului Afacerilor Interne.

Klaus Iohannis critică MAI: „Lipsă de profesionalism în cazul Caracal și 10 august”

Astăzi, Iohannis a criticat aspru activitățile MAI din ultimii ani, mai ales în cazul Caracal sau evenimentele din 10 august. Șeful statului a declarat că ministerul are obligația de a-și construi o autoevaluare pentru a identifica măsurile pentru remedierea problemelor.

Activitatea din ultimii ani a MAI a demonstrat o serie de deficienţe de ordin managerial, de coordonare şi chiar lipsă de profesionalism în contextul unor situaţii precum cazul Caracal. Sau evenimentele din 10 august. Instituţia dumneavoastră are obligaţia să-şi facă o autoevaluare profundă. Pentru a identifica factorii care au dus la situaţiile pe care le-am menţionat.Și să ia toate măsurile necesare pentru remedierea cât mai rapidă a problemelor. Nu poate exista nicio abatere a MAI de la menirea sa fundamentală, aceea de a proteja şi apăra cetăţenii români”, a spus şeful statului.

MAI aspru criticat de președintele României

Klaus Iohannis a specificat că Ministerul Afacerilor Interne trebuie să acționeze în favoarea și interesul cetățenilor, al comunității și în sprijinul instituțiilor statului.

„Obiectivul fundamental este acela ca legea să fie respectată, iar cetăţenii să se simtă în siguranţă, având deplină încredere în instituţiile care au misiunea să îi apere şi să îi protejeze. Trebuie să vă asiguraţi că, în toate demersurile pe care le întreprind angajaţii ministerului. Sunt pe deplin respectate valori şi principii precum demnitatea. libertatea individuală. egalitatea în faţa legii, cinstea. încrederea şi toleranţa”, a mai spus Klaus Iohannis.

De asemenea, șeful statului le-a transmis celor de la MAI să se asigure de întărirea controlului la frontiere, pentru a preveni răspândirea cu coronavirus. În cadrul evenimentului au participat premierul interimar Ludovic Orban și miniștrii ai Cabinetului său.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: