Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis nu este îngrijorat de „gaura” bugetară: „Nu vor exista tăieri de salarii”

Klaus Iohannis nu este îngrijorat de „gaura” bugetară: „Nu vor exista tăieri de salarii”

klaus iohannis

Președintele României, Klaus Iohannis a participat în cursul zilei de joi, 13 aprilie, la o conferință de presă în cadrul căreia a lămurit o serie de aspecte care țin de economia României și de salariile primite de către o parte dintre locuitori.

Klaus Iohannis a dat asigurări că salariile nu vor fi tăiate

Potrivit Președintelui Klaus Iohannis, nu se vor face reduceri salariale sau concedieri, iar discuția publică pe această temă a luat o turnură greșită și a fost interpretată eronat de către locuitori. El a subliniat faptul că bugetul nu are nevoie de ajustări și nu există nicio previziune sumbră în privința viitorului economic al țării. Președintele a atras atenția că politicienii ar trebui să înțeleagă că austeritatea nu este o soluție.

În timpul vizitei oficiale la Renewable Energy School of Skills (RESS) din Constanţa, Şcoala Internaţională de Competenţe în Energie Regenerabilă, lui Klaus Iohannis i s-a pus o întrebare de către jurnaliști cu privire la necesitatea tăierii salariilor și concedierilor în sistemul bugetar din cauza situației economice actuale a României. Liderul țării a oferit asigurări și a subliniat că nu există vreo gaură la buget și că nu vor exista tăieri salariale în viitorul apropiat.

Klaus Iohannis susține că nu există motive de îngrijorare

„Este într-adevăr o discuţie în spaţiul public care, după părerea mea, a luat-o într-o direcţie complet greşită. Situaţia economică a României este bună, avem creştere economică, avem dezvoltare, cu toate că suntem în mijlocul mai multor crize. În acelaşi timp, România dispune de oportunităţi imense de a obţine bani europeni. (…) Treaba Guvernului este clar să creeze cadrul pentru ca aceşti bani să fie atraşi în folosul românilor. (…) Nu există nicio gaură. Trebuie corectate lucrurile şi pe colectare şi pe partea de cheltuieli. Asta înseamnă că la anumite capitole banii trebuie folosiţi mai judicios. Nu este nevoie de tăieri. Atâta vreme cât voi avea un cuvânt de spus nu vor exista tăieri de salarii”, a declarat Klaus Iohannis, în timpul conferinței de presă.

Cu câteva zile în urmă, liderii coaliției au hotărât să reducă cheltuielile bugetare pentru anul 2023 cu aproximativ 20 de miliarde de lei, ca urmare a încasărilor scăzute ale Fiscului în prima parte a acestui an. Scopul acestei decizii este să echilibreze bugetul. Cu toate acestea, încă nu a fost prezentat un plan oficial de reducere a cheltuielilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: