Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis, o nouă declarație. ”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție”

Klaus Iohannis, o nouă declarație. ”După 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție”

Klaus Iohannis mesaj (1)

Președintele României a transmis miercuri, 22 aprilie un nou mesaj cu privire la pandemia de coronavirus. Șeful statului a precizat că restricțiile vor rămâne în vigoare, iar cetățenii români vor fi obligați să poarte măști de protecție după 15 mai. 

Mesajul Președintelui

Klaus Iohannis a declarat astăzi că măștile de protecție vor deveni obligatorii și după 15 mai, în spațiile publice închise.

Așa vom arăta după 15 mai în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Vom avea în scurt timp un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public.Am decis ca după data de 15 mai, toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise și atunci când folosim transportul public în comun. Măsura nu este limitată în timp și vom renunța la purtarea măștii poate într-un an, când scăpăm de pandemie”, a mai anunțat Iohannis.

Președintele a subliniat faptul că nu vor fi prelungite restricțiile privind deplasăriel individuale, iar interdicțiile pentru adunări publice și alte manifestări rămân în vigoare.

 „A doua măsură decisă este una care va bucura pe mulți români. După 15 mai, după ce se epuizează starea de urgență vom renunța la restrângerile care privesc persoane. Deci nu vom prelungi restricțiile pe deplsaări individuale. Vom putea s ne deplăsăm fără să dăm declarație. Este vorba de libertatea de mișcare individuală. Multe restrângeri vor rămâne în vigoare. Vor rămâne o vreme, după 15 mai, interdicțiile pentru adunări pubice. Și alte interdicții în vigoare.”, a mai spus Iohannis.

Restricțiile rămân în vigoare

Șeful statului a subliniat faptul că cetățenii vor continua să rămână în case, iar restricțiile vor rămâna în vigoare până pe 15 mai.

 „Până în 15 mai stați acasă. Toate restricțiile rămân în vigoare. Viața nu va reveni la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom stabili exact care activitate, când poate să înceapă. Vom elabora un plan concert pentru revenirea elevilor la școală„, a declarat seful statului.

La întâlnirea de la Palatul Cotroceni au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și  șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: