Redactia.ro
Home » Știri » Klaus Iohannis susține majorarea pensiilor: „Trebuie să crească. Este imoral ca prețul crizei să fie plătit doar de pensionari”

Klaus Iohannis susține majorarea pensiilor: „Trebuie să crească. Este imoral ca prețul crizei să fie plătit doar de pensionari”

Președintele României, Klaus Iohannis consideră că este nevoie urgentă de o majorare a pensiilor care să reducă din impactul inflației prin care trecem.

Klaus Iohannis susține majorarea pensiilor

Declarația a fost făcută la Buzău, cu ocazia unei vizite la Școala Generală numărul 11:

„Este evident că și pensiile trebuie să crească. Este imoral și incorect ca prețul unor crize să fie plătit numai de pensionari. Pensionarii nu au nicio posibilitate să intervină ca cineva care e în deplinătatea forțelor. Pensionarii stau în ceea ce primesc, în pensia lor și mie mi se pare rezonabi ca nivelul acestei pensii să fie adaptat acestei situații. Guvernul va veni cu un plan serios care va aborda serios această chestiune”, a declarat Iohannis, cu ocazie unei vizite comune, alături de președintele PSD, Marcel Ciolacu și de miniștrii Dezvoltării și Mediului – Cseke Atilla și Tanczos Barna, la școala generală numărul 11 din Buzău, prezentată drept “prima unitate de învățământ din România sută la sută ecologică”.

Situație critică pentru pensionari

În luna mai se confrunta cu „4,6 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.774 de lei (pensie care diferă semnificativ între județe), în creștere cu 173 de lei față de pensia medie din mai 2021”, potrivit „PRO TV”:

BNR a anunțat recent că în baza datelor actuale „maximul inflației din România va fi de 14%, valoare care ar urma să fie înregistrată la finele acestui an”.

Până în luna mai a acestui an, plata pensiilor a costat 34 de miliarde de lei dintre care 27 de miliarde de lei au provenit din plata contribuțiilor sociale, iar șapte miliarde de lei din subvenții de la bugetul de stat. Astfel că din cinci pensii plătite în primele patru luni una a fost de la bugetul de stat, nu din cel al asigurărilor sociale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: