Redactia.ro
Home » Homepage » Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor îndurerate în urma atacului de la Praga

Klaus Iohannis transmite condoleanțe familiilor îndurerate în urma atacului de la Praga

Klaus Iohannis transmite condoleanțe în urma atacului de la Praga.

Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu exprimă solidaritatea României și transmit condoleanțe familiilor victimelor atacului armat de la Universitatea Carolină din Praga.

Un atac armat teribil a avut loc la Universitatea Carolină din Praga, soldat cu pierderea a cel puțin zece vieți nevinovate și peste 30 de răniți. Președintele Klaus Iohannis și premierul Marcel Ciolacu au reacționat imediat, transmițând condoleanțe familiilor victimelor și exprimând solidaritatea României față de poporul ceh.

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat consternat de tragicul incident și a subliniat solidaritatea României cu Cehia în aceste momente dificile. „Sunt consternat de împușcăturile de astăzi din Praga, care au dus la pierderea atâtor vieți nevinovate. Îmi exprim cele mai profunde condoleanțe familiilor victimelor și urez însănătoșire grabnică răniților. România este alături de poporul Cehiei în aceste momente dificile”, a declarat Iohannis prin intermediul rețelelor sociale.

Mesajul Premierului Marcel Ciolacu

La rândul său, premierul Marcel Ciolacu a transmis condoleanțe și gânduri de însănătoșire pentru cei răniți. „Sunt profund întristat de atacul armat îngrozitor care a avut loc în Praga, la Universitatea Carolină. În acest moment tragic, în numele Guvernului României, transmit sincerele mele condoleanțe familiilor victimelor și urez însănătoșire grabnică tuturor răniților”, a subliniat Ciolacu.

Bilanțul Atacului Armat

Un bărbat înarmat a deschis focul în incinta Universității Carolină, provocând cel puțin zece decese și rănind grav peste 30 de persoane. Autoritățile cehă au confirmat că atacatorul a fost ulterior neutralizat de către forțele de ordine. Incidentul a generat un șoc la nivel internațional, iar liderii din întreaga lume și-au exprimat solidaritatea și condoleanțele față de Cehia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: