Redactia.ro
Home » Știri » Kremlinul nu se simte „intimidat″ de consolidarea prezenţei militare americane în Europa: „Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia…”

Kremlinul nu se simte „intimidat″ de consolidarea prezenţei militare americane în Europa: „Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia…”

Kremlinul nu se simte „intimidat″ de consolidarea prezenţei militare americane în Europa: „Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia…”

Rusia a făcut declarații care îl vizează pe preşedintele SUA, Joe Biden. Kremlinul a explicat în mod public că nu se simte intimidat de anunțul acestuia, privind o consolidare viitoare a prezenţei militare americane în Europa pe fondul puternicelor tensiuni cu Moscova, relatează „AFP”, citată de „Agerpres”.

Anunțul lui Joe Biden

Joe Biden a anunţat, miercuri că SUA „îşi va consolida poziţia militară în Europa” pentru ca NATO să poată „răspunde ameninţărilor venind din toate direcţiile şi toate domeniile”.

Astfel că această majorare de putere militară, americană, va fi consolidată în țări precum Spania, în Polonia, în România, în ţările baltice, în Regatul Unit, în Germania şi în Italia, a spus el, fără a da niște cifre exacte.

Ce spune Kremlinul

„Cei care propun astfel de decizii au iluzia că Rusia va putea fi intimidată într-un mod implicit: nu vor reuşi acest lucru”, a spus ministrul rus adjunct al afacerilor externe, Serghei Riabkov. „Nu va avea niciun rezultat, nu rezultatele pe care ei contează în urma acestor eforturi”, a adăugat el.

Moscova amenință că va răspunde

Anunțul făcut în cadrul Summitului NATO, de la Madrid, intervine în plină criză între Rusia şi occidentali după declanşarea ofensivei militare a Rusiei împotriva Ucrainei, de la finalul lunii februarie.

„Securitatea ţărilor unde contingentele (americane) suplimentare vor fi desfăşurate nu va fi întărită”, a declarat Riabkov.

„Ceea ce se întâmplă în prezent va duce fără îndoială la măsuri din partea noastră drept răspuns”, a adăugat el, fără a furniza alte amănunte.

Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene: „ Tensiunile și conflictele ar trebui soluționate exclusiv prin dialog și diplomație”.

Încă de la izbucnirea războiului, 24 februarie 2022, Consiliul European și Consiliul Uniunii Europene s-au reunit periodic pentru a discuta despre situația din Ucraina.

„Recurgerea la forță și la constrângere pentru a modifica frontierele nu își are locul în secolul XXI. Tensiunile și conflictele ar trebui soluționate exclusiv prin dialog și diplomație”, au fost concluziile Consiliului European, la data respectivă.

„Liderii UE au cerut în repetate rânduri Rusiei să înceteze imediat acțiunile militare, să retragă necondiționat toate forțele și echipamentele militare din Ucraina și să respecte pe deplin integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei”, potrivit „consilium.europa.eu”.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: