Redactia.ro
Home » Știri » La câți kilometri trebuie să schimbi, de fapt, distribuția unei Dacia Logan dacă nu vrei să-i strici motorul

La câți kilometri trebuie să schimbi, de fapt, distribuția unei Dacia Logan dacă nu vrei să-i strici motorul

Mașini precum Dacia Logan au impus divizia de buget a Renault ca fiind marca care poate să fie lipsită de orice fel de lux. Această mașină break se află la mijlocul gamei Dacia, între modelul Sandero supermini și SUV-ul Duster, mai mare. Prin urmare, este mai spațios decât Sandero, dar este pus în vânzare la un preț mai mic decât cel al 4×4-ului Dacia.
Pentru a-i da numele complet, această mașină este cunoscută sub numele de Logan MCV. MCV înseamnă „Multi Convivial Vehicle”, așa că îl lăsăm aici. Aliniate alături de Sandero, este evident că cele două mașini împart o mulțime de componente, deoarece Logan este identic cu Sandero de la nas până la ușile din spate. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că se bazează pe Renault Clio în partea de jos, ceea ce sugerează că trenul de rulare încercat și testat ar trebui să contribuie la menținerea fiabilității sale.

Care e secretul succesul automobilelor Dacia

Primul Logan care a fost pus în vânzare în Marea Britanie în 2013 este de fapt a doua generație a unei mașini care a fost pusă în vânzare pentru prima dată în Europa în 2004. Logan Mk2 este vândut, de asemenea, ca berlină cu patru uși pe piețele europene, deși acest stil de caroserie nu este la fel de popular în Marea Britanie, motiv pentru care noi primim doar break-ul.
O actualizare a gamei în 2017 a făcut ca Logan să primească același facelift la jumătatea vieții ca și Sandero. Acest set subtil de revizuiri a inclus o nouă grilă și o bară de protecție frontală redesenată, în timp ce la modelele cu specificații superioare au fost adăugate lumini de rulare cu LED. Pe listă au fost adăugate faruri spate revizuite, materiale îmbunătățite ale habitaclului și un kit suplimentar, dar eticheta de preț de chilipir a lui Logan a rămas intactă.

La câți kilometri trebuie să schimbi distribuția unei Dacia Logan

Pentru a evita apariția unor defecțiuni ireversibile la motor termenul de înlocuire a curelei de distribuție anunțat de producător este o dată la 5 ani sau între 60.000 și 120.000 km, scrie promotor.ro. Odată cu schimbare curelei de distribuție la Dacia Logan ar trebui să fie înlocuită și pompa de apă, în acest caz aveți nevoie de un kit de distribuție. Ar fi bine ca atât pompa, cât și cureaua de distribuție să fie înlocuite în același timp pentru că o înlocuire ulterioară necesită aproape aceleași operațiuni. Asta înseamnă costuri în plus la partea de manoperă.

Cât costă să schimbi distribuția unei Dacia Logan

Pachetul de revizie cu kit de distribuție și pompa apă pentru Dacia Logan are un preț care poate varia între 250 și 450 de lei.
Alte lucrări de întreținere efectuate în funcție de vârsta și kilometrajul mașinii ar mai fi, în primul an, apoi la fiecare 2 ani sau la 60.000 km schimbarea filtrului de habitaclu, iar apoi la fiecare 2 ani sau la 30.000 km schimb de ulei și al filtruui de ulei.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: