Redactia.ro
Home » Știri » La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuveta din baie. Puțini știu de ce este atât de importantă

La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuveta din baie. Puțini știu de ce este atât de importantă

La ce folosește, de fapt, a doua gaură de la chiuveta din baie

La ce folosește a doua gaură de la chiuveta din baie? Pentru mulți, acest detaliu poate părea neimportant, dar adevărul este că are un rol crucial în prevenirea problemelor casnice și în menținerea igienei. Haideți să descoperim împreună de ce această gaură mică este atât de importantă și cum o putem întreține corect.

Majoritatea chiuvetelor moderne, fie ele de baie sau de bucătărie, sunt echipate cu o a doua gaură, adesea situată sub robinet sau în lateral. Aceasta nu este doar un detaliu estetic, ci îndeplinește o funcție foarte importantă în sistemul de scurgere a apei.

La ce folosește a doua gaură de la chiuveta din baie?

Principala funcție a celei de-a doua găuri este prevenirea inundațiilor. În cazul în care chiuveta se umple accidental din cauza unui blocaj sau a unei presiuni prea mari a apei, acest orificiu permite apei să se scurgă fără a da pe dinafară. Astfel, protejează atât chiuveta, cât și zona din jur, prevenind posibilele daune cauzate de apă.

Lavoarul are un singur robinet sau baterie și un dop, dar și un mic orificiu plasat sus, direct sub robinet. Acesta permite aerului să circule în sistemul de scurgere, facilitând fluxul de apă și prevenind formarea vacuumului care ar putea împiedica scurgerea eficientă. Când apa atinge un anumit nivel, a doua gaură devine activă, preluând excesul de apă și direcționându-l spre canalizare.

Pentru ca a doua gaură să funcționeze corespunzător, este esențial să fie curățată regulat. Neglijarea acestui aspect poate duce la acumularea de murdărie, praf, reziduuri de detergent și chiar la adăpostirea insectelor și a gândacilor.

Cum să cureți corect a doua gaură de la chiuvetă

Curățarea regulată a acestei găuri este esențială pentru a preveni înfundarea și pentru a asigura funcționarea corectă. Iată câteva metode eficiente pentru a o menține curată:

Oțetul alb este un agent de curățare natural, dezinfectant și dezodorizant excelent. Iată cum îl poți folosi:

  1. Pregătește oțetul: Umple un recipient cu oțet alb.
  2. Toarnă oțetul: Toarnă oțetul în a doua gaură a chiuvetei.
  3. Folosește o perie: Dacă orificiul este suficient de mare, folosește o perie pentru sticle pentru a curăța interiorul.
  4. Aplică o cârpă îmbibată: Udă o cârpă cu oțet și introdu-o în orificiu, lăsând-o să acționeze aproximativ cincisprezece minute.
  5. Clătește cu apă: Pregătește un amestec de apă și oțet și toarnă-l în gaură pentru a finaliza procesul de curățare.

Combinația de bicarbonat de sodiu și oțet de mere este foarte eficientă pentru curățarea și desfundarea țevilor.

  1. Toarnă bicarbonatul: Pune o lingură de bicarbonat direct în orificiul chiuvetei și în canalul de scurgere.
  2. Adaugă apă: Adaugă o cantitate mică de apă pentru a activa bicarbonatul.
  3. Prepară o pastă: Poți amesteca bicarbonatul cu oțet pentru a face o pastă pe care să o aplici pe conturul și interiorul orificiului.
  4. Lasă să acționeze: Toarnă o cantitate mică de oțet de mere și lasă să acționeze peste noapte.
  5. Clătește cu apă fierbinte: A doua zi, toarnă apă fierbinte pentru a clăti și a finaliza procesul.

A doua gaură de la chiuveta din baie este un element esențial, chiar dacă adesea ignorat, care contribuie la prevenirea inundațiilor și menținerea igienei. Curățarea și întreținerea regulată a acesteia nu doar că previn problemele casnice, dar asigură și funcționarea optimă a sistemului de scurgere.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: