Redactia.ro
Home » Stil de viață » La ce ora poți bea ultima cafea din zi. Doar așa vei dormi liniștit noaptea

La ce ora poți bea ultima cafea din zi. Doar așa vei dormi liniștit noaptea

cofeina va fi încă în corpul tău la ora 22:00. Dacă intenționezi să te culci devreme,

Cafeaua este una dintre cele mai iubite băuturi, pe care majoritatea oamenilor le consumă zilnic, dar dimineața. Se pare, însă, că mai sunt și mulți care beau mai multe cafele de-a lungul zilei, chiar și spre seară. Află la ce oră trebuie să consumi, de fapt, ultima băutură cu cofeină, pentru a avea un somn odihnitor.

Când să vei ultima cafea

Poate de multe ori ai adormit mai greu și ai ajuns la concluzia că insomnia s-a produs din cauza cafelei. Ei bine, ai avut dreptate, pentru că se elimină destul de greu cofeina și contează când consumăm ceva energizant înainte de a merge la somn.

Specialiștii au ajuns la concluzia că organismul nostru menține cofeina pentru cel puțin șase ore, dar la alții poate avea efect chiar și un timp mai îndelungat. Astfel, dacă, spre exemplu, bei cafea la ora 17.00, trebuie să știi că substanță cofeină va fi încă în corpul tău la ora 22:00. Din acest motiv, nu vei putea adormi cum trebuie și te vei confrunta cu situații neplăcute.

Dacă intenționezi să te culci devreme, fii atent la ce oră bei energizant, cafea sau orice altă băutură cu același efect. Noaptea riscăm să fil foarte agitați din cauza faptului că nu putem dormi, iar dimineața ne putem trezi cu dureri de cap și stări neplăcute.

Atenție la cantitatea de cofeină zilnică

Cafeaua este bună în ceea ce privește gustul și are o mulțime de beneficii pentru sănătate, dar poate deveni periculoasă dacă o consumăm în exces. Chiar dacă vorbim despre șase ore inainte de culcare, nu înseamnă că putem face exces pe timpul zilei.

Specialiștii spun că trebuie să controlăm nivelul de cafeină consumat și să ne asigurăm că îl monitorizăm zilnic. Nu putem avea o noapte liniștită daca începem ziua cu trei cafele la rând sau bem mai multe, dar cu șase ore înainte de somn.

„Ar trebui să fie un lucru echilibrat. Văd o mulțime de oameni care beau trei cafele la rând sau cam așa ceva dimineața. Asta înseamnă 1.000 sau 1.500 mg înainte de a ajunge la ora prânzului. Apoi se opresc din băut. Acesta nu este un mod rațional de a face lucrurile: este vorba despre menținerea unui nivel, fără mari suișuri și coborâșuri.

Prin urmare, consumul de cafeină în timpul zilei ar trebui să fie cât mai echilibrat posibil, fără vârfuri mari de energie pentru a asigura un somn de bună calitate.” , a declarat Nick Littlehales, un antrenor de somn consultat la The Guardian

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: