Redactia.ro
Home » Știri » La ce preţ se vând cadourile primite de Nicolae Ceauşescu de la liderul Coreei de Nord şi de la şahul Iranului?

La ce preţ se vând cadourile primite de Nicolae Ceauşescu de la liderul Coreei de Nord şi de la şahul Iranului?

Ce tic nervos avea Nicolae Ceaușescu. „Se uita mereu să vadă...”

Cadourile primite de Nicolae Ceauşescu din partea şahului Iranului Mohammad Reza Pahlavi şi a preşedintelui Coreei de Nord Kim-Ir Sen vor fi scoase la licitaţie de Casa Artmark, alături de alte aproximativ 200 de piese de artă orientală şi asiatică.

Licitaţia va avea loc miercuri, 27 septembrie.

Cât costă cadourile?

La licitaţia numită „Drumul Mătăsii. Licitaţia de orientalism, precum şi o colecţie de hărţi ale lumii”, va fi pusă în vânzare masa orientală din lemn exotic sculptat cu intarsii de sidef care a fost dăruită lui Nicolae Ceauşescu, la sfârşitul anilor ’70, de către şahul Iranului Mohammad Reza Pahlavi.

Acesta este cel care i-a făcut cadou şi celebra limuzină Paykan Hillman Hunter, iar preţul mesei pleacă de la 2.000 euro.

Masa de colecție este însoțită de certificatul R.A.A.P.P.S., care atestă faptul că provine din fondul de bunuri personale confiscate de la soții Nicolae și Elena Ceaușescu, precum și din cadourile intrate în proprietatea privată a statului, supuse vânzării prin licitație publică.

O vază pleacă de la 250 euro

De asemenea, la eveniment se va licita şi o vază din lac și sidef, decorată cu piersici, reprezentând cadoul protocolar primit de Nicolae Ceaușescu din partea președintelui Coreei de Nord Kim-Ir Sem.

Piesa istorică a fost realizată în Coreea de Nord în anii 80’ și este însoțită de certificatul R.A.A.P.P.S..

Se dă şi o statuetă Buddha

Nu trebuie uitată nici statueta din lemn exotic pictat, de dimensiuni umane, care reprezintă un Buddha, al cărei preţ de pronire este 900 de euro.

Din colecția de hârtii rare, din cadrul licitației, se remarcă harta lumii (paniglob) și mișcarea planetelor din sistemul solar realizată de Pieter Keur. Harta rară, cu prețul de pornire de 900 de euro, a decorat Biblia publicată la Amsterdam de editorul Pieter Keur la sfârșitul sec. al XVII-lea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: