Redactia.ro
Home » Știri » La ce temperatură e bine să ții frigiderul ca să nu se strice alimentele. Greșeala majoră pe care o fac mulți români

La ce temperatură e bine să ții frigiderul ca să nu se strice alimentele. Greșeala majoră pe care o fac mulți români

Descoperirea șocantă făcut de o femeie în frigiderul bunicii sale! Se afla acolo de 50 de ani

Un frigider nu este doar o cutie care ține lucrurile la rece. Asta trebuie să știe toți românii. Frigiderul folosește controale inteligente pentru a se asigura că nivelul de umiditate, lumina și temperatura rămân la un nivel optim pentru depozitarea alimentelor. Învățând să depozitați alimentele în zonele potrivite ale frigiderului, este posibil să păstrați substanțele nutritive și să vă asigurați că alimentele nu se strică.

La ce temperatură e bine să ții frigiderul ca să nu se strice alimentele

Este important să depozitați alimentele în mod corespunzător pentru a reduce riscul de contaminare între resturile de mâncare. Mirosurile sunt doar o parte a problemei; există, de asemenea, riscul ca mucegaiul și mucegaiul să se răspândească dacă alimentele nu sunt depozitate corespunzător. Păstrarea alimentelor la o temperatură optimă poate inhiba dezvoltarea bacteriilor și poate ajuta alimentele să rămână mai sigure pentru perioade mai lungi de timp.

Temperatura potrivită a frigiderului pentru alimentele proaspete

Temperatura ideală a frigiderului este de aproximativ 3°C. Cu toate acestea, un interval de 0-4°C este în general acceptat ca fiind sigur pentru majoritatea scopurilor. Temperaturile sub 33°F pot îngheța alimentele, în timp ce temperaturile de peste 4°C pot duce la deteriorarea alimentelor.

Greșeala majoră pe care o fac mulți români privind alimentele din frigider

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii este umplerea excesivă a frigiderului. Atunci când alimentele blochează fluxul de aer, frigiderul lucrează mai mult și lasă anumite zone din frigider mai calde decât altele. Adoptând o abordare proactivă pentru a plasa alimentele în frigider într-un mod inteligent, este posibil să se păstreze un flux de aer bun și să se mențină o temperatură uniformă. Nu așezați alimentele în spatele sau pe părțile laterale ale frigiderului și încercați să păstrați toate alimentele separate de aproximativ jumătate de centimetru. Acest lucru asigură faptul că aerul poate circula între spațiile din frigider, iar alimentele vor avea mai puține șanse să devină râncede.

Cum trebuie curățat frigiderul în mod ideal

De asemenea, frigiderul trebuie curățat pe măsură ce se murdărește, dar se recomandă o curățare completă a părților laterale ale frigiderului o dată la trei luni. Pentru a face acest lucru, scoateți toate tăvile din frigider și curățați-le cu apă caldă și săpun. Este, de asemenea, o idee bună să folosiți o soluție de înălbitor diluat pentru a distruge în mod adecvat bacteriile.

Un raport bun este de aproximativ o lingură de înălbitor pentru fiecare galon de apă. Deoarece multe rafturi au sticlă cu pereți dubli, este important să evitați să înmuiați rafturile. Dacă apa pătrunde între geamuri, poate provoca o situație care permite mucegaiului și mucegaiului să se dezvolte.

Plasarea unui termometru pentru alimente în frigider poate asigura menținerea temperaturii corecte, acționând în același timp ca o verificare față de orice citire digitală furnizată de frigiderul în sine. Așezați-l pe al doilea raft de sus pentru a vă asigura că citirea este exactă. În cazul în care temperatura începe să crească, reduceți temperatura frigiderului sau solicitați verificarea acestuia de către un tehnician.

În cele din urmă, păstrați frigiderul cu un miros proaspăt cu o cutie deschisă de bicarbonat de sodiu pe al doilea sau al treilea raft. Scrieți data pe cutie și înlocuiți-o la fiecare una-trei luni.

Compartimentele frigiderului, importanță maximă la cum le alegeți

Există mai multe compartimente în frigiderul obișnuit. Înțelegerea modului în care fiecare compartiment reglează temperatura poate facilita găsirea locului potrivit pentru fiecare tip de aliment.

Cum depozitezi alimentele în funcție de compartimente

Compartimentul principal: Compartimentul principal este cel în care este depozitată cea mai mare parte a alimentelor, existând de obicei și câteva rafturi.

Pe rafturile inferioare, depozitați carnea crudă, lactatele și ouăle, deoarece temperatura tinde să fie cea mai rece în această zonă a frigiderului. Dacă frigiderul are un sertar dedicat pentru aceste produse, cel mai bine este să le depozitați acolo. Acest lucru se datorează faptului că aceste sertare ajută la menținerea unei temperaturi constante.

Resturile, mesele pregătite și băuturile pot fi așezate pe rafturile de sus. Ierburile pot merge, de asemenea, pe rafturile de sus, deoarece acestea sunt de obicei folosite mai des decât unele alte articole. Rafturile superioare tind, de asemenea, să aibă cea mai consistentă temperatură. Acest lucru este bun pentru a preveni ca acele alimente care se strică ușor să se strice.

Uși: Unele frigidere moderne au o ușă pentru a avea acces la alimentele recuperate frecvent într-un sertar extensibil care este disponibil fără a deschide ușa principală. Această zonă este cea mai bună pentru alimentele care se savurează cel mai bine la rece. Aici ar trebui să fie plasate articolele neperisabile, cum ar fi băuturile, unele condimente, apa și alte articole care nu se strică ușor. Nu depozitați aici alimente perisabile, cum ar fi laptele, deoarece temperatura este adesea instabilă. Acest lucru este valabil și pentru rafturile din interiorul ușilor frigiderului. Aceste rafturi nu mențin o temperatură constantă și sunt adesea mai calde decât restul frigiderului.

Sertare sigilate: În general, aici ar trebui să fie depozitate toate fructele și legumele. Evitați să amestecați carnea cu fructele și legumele dumneavoastră. Depozitarea acestor alimente împreună poate crea un risc crescut de contaminare încrucișată.

Partea de sus: Oamenii depozitează adesea articole în partea de sus a frigiderului. Asigurați-vă că nu puneți niciodată vinul aici, deoarece acesta se va strica. De asemenea, nu așezați pâinea în partea de sus a frigiderului.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: