Redactia.ro
Home » Știri » La periferia unui oraş mare din România, oamenii şi-au construit vile pe care acum le regretă. Primarul, a fost șocat de condițiile de trai 

La periferia unui oraş mare din România, oamenii şi-au construit vile pe care acum le regretă. Primarul, a fost șocat de condițiile de trai 

GALERIE FOTO (4) La periferia unui oraş mare din România, oamenii şi-au construit vile pe care acum le regretă. Primarul, a fost șocat de condițiile de trai 

La periferia unui oraş mare din România, oamenii şi-au construit vile pe care acum le regretă. Primarul, a fost șocat de condițiile de trai. Iată detaliile!

La periferia unui oraş mare din România, oamenii şi-au construit vile pe care acum le regretă

În apropiere de orașul Craiova, în comuna Şimnicu de Sus, localnicii dintr-un cartier rezidențial au plătit sume de bani uriașe pentru a avea casa de vin. Deșii au condiții umane precum apă și canalizare, comuna se transformă în mocirlă la o simplă ploaie, iar oamenii sunt nevoiți să meargă cu cizme de cauciuc, deoarece lucrările au fost finalizate cu indiferență.

Autorizaţiile de construire se obţin mai uşor în astfel de zone de la periferiile orașelor, dar la limita legii și este posibil că problemele să nu fie niciodată remediate. Iată ce mărturisesc localnicii!

„Localnic: Am cumpărat pământul şi atât. Nu e apă potabilă, nu sunt gaze. Dar totuşi suntem declaraţi zonă metropolitană a Craiovei. De ce, nu ştiu.

Reporter: Aveţi vreun avantaj că locuiţi în zona metropolitană?

Localnic: Da, ia uite-l. Se vede”, potrivit Observator. 

Ce spune primarul din Şimnicu de Sus

Primarul este uluit de ilegalitatea comisă în zona rezidențială de case:

 „În anul 2021 s-a introdus în intravilan toată zona, după ce fuseseră o mie şi o mie de erori comise. PUZ-urile care au apărut recent au venit ca să îi bage în legalitate, ca să spun aşa. Practic, au venit ca să acopere seria de ilegalităţi comisă în ultimii 20 de ani”, a declarat Laurenţiu Ifrim, primar în Şimnicu de Sus, conform sursei citate mai sus.

Primarul a oferit, totodată mai multe detalii:

„Primar: Nu au înţeles că, până la urmă, fac investiţii de sute de mii de euro şi aici vor locui.

Reporter: Unii cu bună credinţă, alţii pentru că pur şi simplu nu au ştiut?

Primar: Majoritatea din rea voinţă.

Reporter: Da?

Primar: De la început, cei care au fost la început. Iar ulterior, după ce s-a revândut, pur şi simplu au fost captaţi de…

Reporter: Mirajul unui preţ mai mic.

Reporter: Pe o stradă ca asta, veţi putea vreodată să le aduceţi utilităţi oamenilor?

Primar: În principiu, nu.

Reporter: De ce?

Primar: Pentru că ea nu va putea niciodată fi donată către primăria Şimnicu de Sus, lăţimea minimă fiind de 9 metri în prezent. Deci aceşti cetăţeni vor rămâne cu această stradă, vor rămâne proprietari”, potrivit aceleași surse.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: