Redactia.ro
Home » Știri » La Roma, hotelurile se pregătesc să primească pacienții infectați cu coronavirus

La Roma, hotelurile se pregătesc să primească pacienții infectați cu coronavirus

Hotelul Marriott Courtyard din Roma se pregătește să primească pacienții infectați cu COVID-19 care au fost externați din spital și sunt în curs de vindecare, conform unui anunț făcut în data de 31 martie de către directorul Departamentului de Sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato

Directorul Departamentului de Sănătate al regiunii Lazio, Alessio D’Amato, a declarat că rețeaua sanitară a regiunii Lazio este pregătită pentru confruntarea cu epidemia de coronavirus, însă s-a ajuns la situația în care pacienții trebuie supravegheați în structuri de acest fel. Hotelul Marriott dispune de un număr total de 161 de paturi. Autoritățile încearcă astfel să găsească soluții eficiente pentru a gestiona situația într-un moment în care spitalele ar putea ajunge să fie supraîncărcate.

Planul Departamentului de Sănătate din regiune este acela de a ajunge la un număr de 2000 de paturi în cadrul structurilor hoteliere

În acest sens, regiunea a semnat un acord cu Ordinul Medicilor și cu Federalberghi, Federația Industriei Hoteliere din Italia. Este o inițiativă care implică costuri ridicate, așa cum arată Ilfattoquotidiano:it: hotelul Marriott va încasa 110 euro pe noapte pentru fiecare pacient, ceea ce înseamnă 530.000 de euro într-o lună pentru ocuparea tuturor camerelor disponibile.

Pentru alte structuri hoteliere, prețul ar fi de 45 de euro pe noapte, ceea ce presupune un cost de 4 milioane de euro pentru 3000 de paturi. Conform planului regiunii Lazio, personalul medical local ar trebui să se ocupe de pacienții instalați în structurile hoteliere.

La data de 31 martie, regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, înregistra un număr total de 3095 de cazuri de infectare cu coronavirus. Dintre aceștia, 1.127 sunt internați la spital, 173 aflându-se la secția de terapie intensivă. Numărul decedaților este de 162.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: