Redactia.ro
Home » Sport » Lacrimi de durere în fotbalul românesc. A murit un mare campion

Lacrimi de durere în fotbalul românesc. A murit un mare campion

doliu

Fanii fotbalului românesc varsă astăzi lacrimi de durere, după ce fostul mare atacant Doru Popescu a murit la vârsta de 74 de ani.

Dublu campion cu Dinamo, Popescu a marcat 22 de goluri în cele 88 de meciuri disputate în tricoul alb-roșu pe prima scenă a fotbalului românesc, între 1969 și 1973. Titlurile au fost cucerite în 1971 și 1973.

A jucat şi la Rapid

De-a lungul carierei, Doru Popescu a mai evoluat pentru CSM Reșița, FC Argeș și Rapid. A fost un jucător foarte apeciat la Dinamo, poreclit de suporteri „Lunganul” sau „Dulap”.

„Câinii” au anunţat trecerea în nefiinţă a lui Doru Popescu pe reţelele de socializare.

Ce a anunţat Dinamo?

S-a stins din viață Doru Popescu. Sincere condoleanțe! A plecat dintre noi fostul atacant Doru Popescu, 74 de ani, 22 de goluri înscrise în 88 de meciuri de Liga 1 pentru Dinamo, între 1969 și 1973.

Născut pe 29 martie 1949 la Baia de Aramă, în Mehedinți, Doru Popescu a câștigat la începutul anilor ’70 două titluri de campion cu Dinamo, în 1971 și 1973. Un meci memorabil făcut de Doru Popescu în tricoul alb-roșu a fost în 1970, în primul tur al Cupei Campionilor Europeni, împotriva echipei Spartak Trnava, campioana Cehoslovaciei la acea vreme.

Un 0-0 în Ștefan cel Mare a fost urmat de un 2-2 la Trnava, ambele goluri ale „câinilor” fiind marcate de Doru Popescu, iar Dinamo se califica în turul următor pentru un duel cu Feyenoord. Dinamo la Trnava: M. Andrei – Cheran, I. Nunweiller III, Al. Sătmăreanu II (eliminat în minutul 56), Deleanu – Cornel Dinu, R. Nunweiller VI – Lucescu, Sălceanu (58 Doru Popescu), Dumitrache, Fl. Dumitrescu. Antrenori: Traian Ionescu și Dumitru Nicolae Nicușor.

Un oltean înalt și spătos din Severin, poreclit ‘Dulapul’, mai mult rezervă la Dinamo, a intrat la Trnava în repriza a doua și a făcut meciul vieții’, a scris ‘Sportul’, a doua zi după calificarea roș-albilor. Sincere condoleanțe familiei îndoliate!”, a postat ofițerul de presă al lui Dinamo, Ionel Culina.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: