Redactia.ro
Home » Știri » Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un dosar. Ce a cerut fosta șefă a DNA

Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un dosar. Ce a cerut fosta șefă a DNA

Laura Codruța Kovesi, suspectă într-un dosar. Ce a cerut fosta șefă a DNA

Fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, vineri, la ieşirea de la Parchetul General, că i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect şi a depus două cereri de recuzare.

Ea a precizat că cererile de recuzare îi vizează pe procurorul de caz şi pe procurorul şef de secţie.

Am cerut recuzarea procurorului de caz și a procurorului șef de secție. După ce am depus recuzarea, doamna procuror a spus să aștept rezultatele cererilor de recuzare pe care le-am depus”, a declarat Kovesi, la ieșirea de la audierile de la Parchetul General.

Potrivit fostei șefe DNA, motivele recuzării sunt cele prevăzute în Codul de Procedură Penală: „afectarea imparțialității„. „Nu s-a luat nicio măsură preventivă în acest caz„, a precizat Kovesi.

Este afectată candidatura mea la Parchetul European. Mă voi prezența la audieri în 26 februarie în Parlamentul European„, a adăugat Kovesi.

Nu am comis niciodată, dar niciodată fapte penale. Acuzațiile sunt făcute de un inculpat dintr-un dosar DNA. Nu am avut niciun fel de atribuții legate de extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.

Nu am exercitat niciun act abuziv în ceea ce privește extrădarea, de extrădare s-a ocupat Poliția și Ministerul Justiției… Nu am discutat niciodată cu Sebastian Ghiță despre această extrădare„, a declarat Kovesi.

Acuzația de luare de mită este că eu aș fi primit bani în mod direct pentru a facilita extrădarea. Plata extrădării s-a făcut de Poliția Română. Există un comunicat de presă al Parchetului din care rezultă că plata s-a făcut de Poliția Română„, a mai declarat Kovesi.

Kovesi, întâmpinată susținători la Parchetul General

La intrarea în sediul PÎCCJ, fosta şefă a DNA nu a dorit să facă declaraţii, afirmând că va veni cu precizări după audiere.

Ea a fost întâmpinată de un grup de aproximativ 30 de persoane, care au scandat lozinci de încurajare pentru fosta şefă a DNA.

Dosarul în care este cercetată Laura Codruţa Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiţă.

Ghiţă susţinea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea în ţară cu un avion a fostului director al FNI Nicolae Popa, pe numele căruia exista un mandat internaţional de arestare.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de ultim moment în cazul Laurei Codruţa Kovesi

Ce spune Adina Florea despre citarea Laurei Codruţa Kovesi în calitate de suspect

PNL şi USR o susţin pe Laura Codruţa Kovesi pentru funcţia de procuror-şef european

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: