Redactia.ro
Home » Știri » Lege votată în Parlament. Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Lege votată în Parlament. Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Lege votată în Parlament. Românii care pot ieși mai devreme la pensie

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede reducerea vârstei de pensionare pentru anumiți români. Iată cine poate ieși mai devreme la pensie!

Lege votată în Parlament

Proiectul de lege prin care dansatorii, soliştii de balet intră în categoria persoanelor a căror vârstă standard de pensionare poate fi redusă până la 40 de ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi, alături de balerini şi acrobaţi, respectiv includerea soliştilor de balet în enumerarea profesiilor din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale a fost aprobat de Camera Deputaţilor, miercuri 23 noiembrie. Astfel, Legea nr.263/2010 este redefinită, completată de anexa nr.4 din Legea nr.263/2022, potrivit Agerpres

227 voturi pentru, 20 contra şi o abţinere

Astăzi, în Camera Deputaților s-au înregistrat 227 voturi pentru, 20 contra şi o abţinere.

Conform legii adoptate, toate persoanele care au realizat stagii de cotizare atât în sistemul public de pensii, cât şi în sisteme neintegrate acestuia beneficiază de această reducere a vârstei standard de pensionare la 40 ani pentru femei şi 45 de ani pentru bărbaţi în cazul  balerinilor/soliştilor de balet, dansatorilor şi acrobaţilor.

Totodată, balerinii şi soliştii de balet sunt cuprinşi în Lista cuprinzând profesiile din activitatea artistică ale căror locuri de muncă se încadrează în condiţii speciale.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: