Redactia.ro
Home » Știri » Legea a intrat în vigoare: 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie la mai putin de un metru de altcineva

Legea a intrat în vigoare: 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie la mai putin de un metru de altcineva

Legea a intrat în vigoare: 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie la mai putin de un metru de altcineva

Legea a intrat în vigoare: 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie la mai putin de un metru de altcineva. Legea a fost adoptată ca măsură drastică pentru întâmpinare infectării cu COVID-19. Legea va fi valabilă până pe 30 aprilie.

Singapore este țara în care statul a adoptat cea mai dură lege: 6 luni de pușcărie sau o amendă usturătoare de 7000$ pentru penrsoanele care stau intenționat prea aproape de altcineva. De altfel toate cluburile și barurile au fost închise. Au fost interzise adunările cu mai mult de 10 persoane. Este una dintre țările cu cea mai mare densitate a populației. Primul caz a apărut în data de 22 ianuarie, iar de atunci situația a fost ținută în frâu.

Conform platformei online pentru coronavirus update live, worldometers.info Singapore se află la mijlocul clasamentului. În data de 28.03.2020 înregistrează un total de 732 de cazuri confirmate pozitiv. 2 decese, 183 de persoane vindecate, 574 de cazuri active dintre care 17 în stare critică.

Legea a intrat în vigoare: 6 luni de închisoare pentru cei care se apropie la mai putin de un metru de altcineva

Reprezentanții statului Singapore au conștientizat rapid că această gripă nu este una normală, sezonieră. Pe fondul experienței din 2002-2003 cu SARS, au luat măsuri de oprire a transporturilor. Au impus imediat restricții la intrare în țară a oricărei persoane care fusese plecată în China. Au interzis mai apoi pătrunderea în țară a persoanelor care vin din Italia, Spania, Germania și Franța. Ba chiar mai mult, au adoptat un set de reguli draconice pe care locuitorii statului trebuiau să le respecte pentru împiedicarea răspândirii virusului.

Cei care nu respectau cu strictețe regulile impuse riscau pedepse dure. Un bărbat și-a pierdut dreptul de rezidență după ce nu a respectat regulile de carantină. Una dintre regfulile care trebuia respectate a fost ca până la sfârșitul lunii februarie orice persoană care intra într-o instituție trebuia să ofere date de contact sau alte informații.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: