Redactia.ro
Home » Știri » Legea anti-LGBT a Ungariei a stârnit controverse. Ce se întâmplă între Guvernul lui Viktor Orban și UE

Legea anti-LGBT a Ungariei a stârnit controverse. Ce se întâmplă între Guvernul lui Viktor Orban și UE

După ce premierul Ungariei, Viktor Orban, a decis implementarea unei legi care restricţionează informaţiile despre homosexualitate în școli, în rândul celorlalte state ale Uniunii Europene (UE) au început controversele. Jurnalistul britanic Douglas Murray a scris o opinie despre acest conflict la nivel european.

Legea anti-LGBT a Ungariei a stârnit controverse. Ce se întâmplă între Guvernul lui Viktor Orban și UE

Jurnalistul britanic Douglas Murray a publicat în The Telegraph o opinie despre conflictul pe tema legii anti-LGBT, dintre Ungaria și Comisia Europeană. Asta după ce Ungaria este amenințată cu excluderea din UE dacă nu adoptă o atitudine pro LGBT. Iată ce crede Douglas Murray!

Potrivit spuselor lui Douglas Murray legea Guvernului Viktor Orban este una ”draconică și prost concepută” și care va eșua. ”Legea e draconică, prost concepută, exagerat de cuprinzătoare și probabil va eșua. Dar ea i-a permis Uniunii să încerce încă o dată să pedepsească Ungaria.Întâmplarea face ca mulți dintre noi, între care și homosexuali, să considerăm că lupta pentru egalitatea homosexualilor [cu restul societății – n.trad.] a fost în ultimii ani grav și inutil deviată. În momentul în care ea a ajuns să fie câștigată în Europa de Vest, s-a transformat într-o luptă pentru negarea diferențelor sexuale și pentru impunerea ideologiei „trans” [transsexuale – n.trad.]”, a scris Douglas Murray, citat de Capital.

Douglas Murray, atac la Ursula Von der Leyen

De asemenea, jurnalistul este de părere că ceea ce se întâmplă acum cu Ungaria și UE reprezintă un moment de care restul politicienilor ar putea profita și câștiga simpatizanți.

”Politicienilor din UE le plac nespus astfel de momente. Neștiind ce să facă în privința enormelor probleme financiare și sociale cu care se confruntă continentul, iată aici o chestiune cu privire la care birocrații se pot simți cu adevărat siguri pe ei. În declarațiile ei din Parlamentul European contra legii din Ungaria, Von der Leyen susține că aceasta „e contrară tuturor valorilor […] Uniunii Europene”. O exagerare grandilocventă, dacă poate exista așa ceva”, a mai scris Douglas Murray.

Douglas Murrya crede că UE trebuie să găsească o modalitate prin care să facă țările din Europa să se înțeleagă. În special trebuie indentificată o modalitate de recociliere între țările occidentale și cele estice

”UE consideră că nu poate permite divergențe politice cu privire la unele chestiuni sociale. Dar concomitent nu reușește să realizeze că este și ea cel puțin la fel de dogmatică ca guvernele pe care le critică. În ultimii ani economiile nordice au fost silite să găsească o cale de a conviețui cu cele sudice. Provocarea actualului deceniu pentru UE s-ar putea dovedi foarte bine a fi găsirea unei modalități prin care Europa de Vest să poată conviețui cu vecinii ei estici”, a conchis Douglar Murray.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: