Redactia.ro
Home » Știri » România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021

România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021

GALERIE FOTO (2) România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021

România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021. Conform noilor previziuni interimare făcute de Comisia Europeană, economia România va crește cu 7,4 în 2021 și cu 4,9 în 2022. Astfel, țara noastră va avea cea mai bună evoluție economică din UE.

România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021

România, cea mai bună evoluție economică din Uniunea Europeană, în 2021. Din cauza pandemiei de coronavirus, țările din Uniunea Europeană s-au confruntat cu o criză economică majoră. Miercuri, Comisia Europeană a publicat previziunile interimare din vara anului 2021, iar rezultatele sunt de-a dreptul surprinzătoare. Astfel, economia României va crește cu 7,4% în 2021 și cu 4,9 în 2022. În luna mai se estima un avans de 5,1% în 2021, iar un avans de 4,9% anul viitor. Potrivit Comisie Europene, performanța economiei românești a fost puternică în primul trimestru în 2021, iar PIB-ul a crescut în ritm trimestrial cu 2,8%.

La acest capitol, România se situează pe primul loc în Uniunea Europeană. „Încrederea companiilor și a consumatorilor a rămas puternică până acum. Consumul privat ar urma să rămână robust, susținut de ridicarea restricțiilor, în special în sectoarele puternic lovite de pandemie ca arte, divertisment, restaurante și hoteluri, precum și de creșterea destul de puternică salariilor în primele luni din an. Investițiile ar urma să rămână consistente, susținute atât de sectorul public, cât și de cel privat. Creșterea susținută a comenzilor sugerează o creștere a activității industriale în lunile următoare”, a explicat Comisia, potrivit Profit.ro

Ce spune premierul României, Florin Cîțu

După publicarea prognozei, Florin Cîțu, premierul României a reacționat pe pagina sa de Facebook. “Am promis, am făcut! Comisia Europeană estimează o creştere economică de 7,4% în 2021 pentru România. Cea mai mare creştere economică din UE! Sectorul privat a răspuns pozitiv la măsurile implementate până acum şi are încredere că ne vom ţine de toate reformele anunţate”, a scris premierul României.

Postarea facuta de Florin Citu

Cert este faptul că încrederea consumatorilor și a oamenilor de afaceri a rămas puternică până în prezent, iar consumul privat este așteptat să rămână extrem de robust, având în vedere că au fost ridicate majoritatea restricțiilor. Așadar, investițiile vor rămâne solide în perioada 2021-2022, fiind sprijinite atât de sectorul public cât și de sectorul privat. Creșterea comenzilor denotă faptul că activitatea industrială se va extinde în următoarele luni, iar exporturile ar urma să se îmbunătățească odată cu redresarea principalilor parteneri comerciali ai României. De cealaltă parte, Comisia Europeană avertizează că toată contribuția exporturilor nete la creștere ar putea să rămână negativă în perioada 2021-2022.

Conform Executivului comunitar, creșterea semnificativă a prețului energiei și redresarea cererii vor crește presiunile infraționiste în 2021. În decembrie 2020, rata anuală a inflației a crescut de la 1.8% la aproximativ 2,7% în aprilie 2921. În decursul anului 2021, se așteaptă ca rata anuală a inflației să se situeze la 3,2%, urmând să scadă ușor la 2,9%, în urma atenuării impactului creșterii prețului energiei și a încetinirii cererii. În UE, economia ar putea să înregistreze în viitor o expansiune de 4,8% în 2021 și de 4,5% în 2022, iar rata inflației va ajunge la 2,2% în 2021 și la 1,6% în 2022.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: