Redactia.ro
Home » Știri » Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă de Senat

Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă de Senat

Zilele trecute a fost pusă spre votare legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă. Astăzi a avut loc votul acesteia în Senat, iar legea a fost respinsă.

Legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă a fost respinsă

În urmă cu câteva zile autoritățile au venit cu propunerea unei legi care să îi oblige pe cetățenii cu loc de muncă să aibă certificat verde pentru a putea merge la locul unde își desfășoară activitatea. Propunerea legislativă PNL-UDMR, care prevede că personalul unităţilor publice şi private este obligat să prezinte la locul de muncă certificatul digital privind COVID-19 a fost respinsă. În primă instanță senatorii prezenți fizic în Senat au votat majoritar împotrivă. După acest vot s-a trecut și la votul celor care munceau de acasă, iar rezultatul a fost pentru respingerea proiectului de lege.

Acestă propunerea legislativă a înregistrat 67 de voturi „pentru” și 60 de voturi „împotrivă”. Fiind vorba de o lege organică, erau necesare 69 de voturi. În cadrul acestei ședințe , PNL, UDMR și USR au votat în favoarea propunerii legislative, în timp ce PSD și AUR au votat împotriva proiectului de lege.

Dispoziţiile (…) se aplică şi autorităţilor, instituţiilor publice şi de interes public, de utilitate publică şi celorlalte unităţi publice, centrale şi locale, regiilor autonome, operatorilor economici care îşi desfăşoară activitatea în clădiri de birouri private cu mai mult de 50 de persoane simultan. În cadrul entităţilor publice şi private, obligaţia prezentării certificatului digital al UE privind COVID-19 revine membrilor Camerei Deputaţilor şi ai Senatului, persoanelor care ocupă funcţii publice sau de demnitate publică, precum şi tuturor categoriilor de personal care îşi desfăşoară activitatea în cadrul respectivelor entităţi.”, se arată în amendamentele adoptate de cele două comisii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini