Redactia.ro
Home » Știri » Leguma care asigură o viață lungă și o sănătate de fier. Se găsește în orice magazin

Leguma care asigură o viață lungă și o sănătate de fier. Se găsește în orice magazin

mancare

Secretul longevității este mai aproape decât am fi crezut! Potrivit lui Dan Buettner, autor și antreprenor care a cercetat comunități cu oameni care trăiesc mult timp, fasolea și alte plante asemănătoare au fost identificate ca fiind alimente cheie pentru longevitate. Iată detaliile!

Leguma care asigură o viață lungă și o sănătate de fier. La ce concluzie au ajuns medicii nutriționiști

Plantele din familia leguminoaselor, cum ar fi fasolea, mazărea, lintea și năutul, pot contribui la o viață mai lungă. Aceste alimente au fost și continuă să fie o componentă esențială a dietei zilnice în zonele în care oamenii trăiesc o viață sănătoasă și ating chiar vârste de peste 100 de ani, conform cercetătorilor.

Spre exemplu, în Nicoya, Costa Rica, oamenii se bucură în fiecare zi de Gallo Pinto, mâncarea națională a țării. Aceasta constă într-o combinație de fasole, ceapă, piper verde și ierburi aromatice precum busuioc sau cimbru, iar uneori este adăugat și usturoi.

Dan Buettner afirmă că studiile evidențiază numeroase beneficii pentru sănătate asociate cu consumul de fasole, confirmând ceea ce comunitățile cu o longevitate ridicată știu de mult timp.

Datorită conținutului lor de fibre solubile, fasolea și alte leguminoase înrudite pot contribui la reducerea nivelului de colesterol și pot ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 prin stabilizarea nivelului de glucoză din sânge. Un studiu din 2001 a constatat că consumul de fasole de patru ori pe săptămână poate reduce riscul de boli de inimă cu 22%. De asemenea, conform unui studiu din 2004, persoanele care consumă frecvent fasole pot trăi în medie cu aproximativ opt ani mai mult decât cei care nu o consumă în mod regulat.

Fasolea ajută la pierderea kilogramelor în plus

Pe lângă beneficiile menționate, consumul de fasole poate contribui chiar și la pierderea în greutate. Conform unei revizuiri a studiilor din 2016, persoanele care au consumat până la nouă uncii (echivalentul a aproximativ 20 de grame) de fasole în fiecare zi, timp de șase săptămâni, au pierdut în medie cu trei sferturi de kilogram mai mult decât cei care nu au consumat fasole, potrivit unui raport prezentat de către CNN.

Fasolea nu este doar o sursă bogată de proteine vegetale, care sunt mai sănătoase datorită conținutului lor mai mare de nutrienți în raport cu numărul mai mic de calorii față de proteinele animale, ci este și o opțiune alimentară accesibilă, având un preț redus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: