Redactia.ro
Home » Știri » Leguma populară care te poate trimite la doctor. Ce probleme de sănătate cauzează

Leguma populară care te poate trimite la doctor. Ce probleme de sănătate cauzează

GALERIE FOTO (3) Cum deosebim fructele bune de cele pe care nu ar trebui să le consumăm

În această perioadă, una dintre cele mai consumate legume ar putea să te trimită direct în cabinetul doctorului. Chiar dacă la prima vedere pare destul de inofensivă, lucrurile nu stau deloc așa și riști să te confrunți cu probleme grave de sănătate. Iată despre ce este vorba, mai exact.

Primăvara este momentul în care din ce în ce mai multe persoane ajung să consume fructe și legume proaspete din piețe sau din magazine. Totuși, puțini dintre ei știu că se expun la un risc destul de mare, mai ales în momentul în care nu cunosc proveniența produselor pe care le achiziționează. Specialiștii trag un semnal de alarmă cu privire la acest aspect.

Leguma care te poate îmbolnăvi imediat

Nu vă mai ținem foarte mult în suspans și vă spunem că este vorba despre salata verde, poate chiar cea mai căutată legumă din această perioadă. Nutriționiștii susțin că aceasta are o mulțime de beneficii pentru organism, însă, ultimele cercetări arată exact opusul.

Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon au descoperit recent că salata verde, deși este o legumă populară şi considerată sănătoasă, poate fi una dintre cele mai periculoase alimente din cauza riscului ridicat de a provoca boli alimentare. Aceasta se datorează faptului că salata verde este cultivată direct în sol, ceea ce poate duce la contaminarea cu agenți patogeni care pot fi distruși doar cu detergenți puternici.

În plus, cercetătorii au plasat salata verde printre cele mai nocive legume pentru sănătate datorită impactului condițiilor de mediu asupra acesteia, precum emisiile de gaze cu efecte de seră. Chiar dacă este recomandată de nutriționiști pentru beneficiile sale pentru sănătate, consumatorii ar trebui să fie atenți la sursa și modul de preparare a salatei verzi pentru a evita riscul de a suferi de boli alimentare.

Salata verde, leguma care îți afectează sănătatea
Salata verde, leguma care îți afectează sănătatea

Salata verde, mai periculoasă decât mâncarea fast food

Conform afirmațiilor bacteriologului britanic Hugh Pennington, salata verde din magazine poate fi mai periculoasă decât mâncarea de tip fast food. Acesta avertizează că un val de infecții gastro-intestinale a fost provocat de salata verde, iar anumite tipuri de bacterii găsite în pungile cu salată verde tăiată nu pot fi eliminate prin intermediul procesului de gătire.

Un exemplu în acest sens este Cryptosporidium, care a provocat infectarea a aproximativ 300 de persoane prin consumul de salată contaminată. Este alarmant faptul că legumele și fructele, pe care de obicei le considerăm benefice pentru sănătate, pot deveni surse de otrăvire a organismului dacă sunt expuse gazelor cu efect de seră sau tratate cu substanțe toxice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: