Redactia.ro
Home » Știri » Leonard Doroftei, decizie radicală după ce a fost umilit în propria țară. Ce nouă afacere lansează în România

Leonard Doroftei, decizie radicală după ce a fost umilit în propria țară. Ce nouă afacere lansează în România

leonard doroftei

Leonard Doroftei, fostul mare campion de box al României, a luat o decizie importantă după ce a fost umilit și numit „cerșetor” în propria țară. Această experiență l-a determinat să părăsească România și să se stabilească în Canada, însă dorul de casă și dragostea pentru sport l-au făcut să se întoarcă, hotărât să înceapă o nouă etapă în viața sa.

După o perioadă dificilă în care a fost nevoit să renunțe la afacerea sa din Ploiești, Doroftei a decis să-și dedice timpul și energia unei noi inițiative: deschiderea unei săli de box în București. Această sală nu va fi una obișnuită, ci un adevărat „atelier” de formare a viitorilor campioni, așa cum îi place lui Doroftei să o numească. „Va fi high level!” promite el, subliniind că sala va fi dedicată boxului de înaltă performanță.

Doroftei a început deja căutările pentru spațiul potrivit în capitală, unde speră să pună bazele noii sale afaceri

El este hotărât să se concentreze exclusiv pe ceea ce știe cel mai bine, adică boxul, lăsând deoparte alte domenii în care nu s-a regăsit complet, cum ar fi restaurantele.

Deși decizia de a reveni în România și de a începe o nouă afacere vine într-un moment de mare incertitudine, Doroftei se arată optimist și determinat. El a mărturisit că nu se va opri până nu va găsi locul ideal pentru a-și deschide sala de box și a antrena tinerii care visează să facă performanță în acest sport.

(Mai deschizi vreun restaurant?) Nu, nu, nu. E bine să te limitezi la ceea ce ştii să faci. Aşa e cel mai bine. Fac o sală mică de box, un atelier micuţ şi acolo să fac ceea ce ştiu să fac, nebuniile mele. Pentru că fac box de high level (n.r. de nivel înalt).

Dacă voi avea şansa, o să fac o sală în Bucureşti şi o să încep să antrenez. Mă duc să găsesc o sală, să văd cum ne orientăm. Stau, mă orientez şi caut, dar nu stau degeaba. Caut!„, a declarat Leonard Doroftei pentru AS.ro.

Această schimbare de direcție vine după o serie de dezamăgiri care l-au făcut să plece din România

În trecut, Doroftei a investit sume mari de bani într-un spațiu pe care Primăria Ploiești i l-a oferit pentru a deschide un restaurant. Cu toate acestea, după 10 ani, a fost obligat să evacueze acel spațiu, fiind nevoit să-și vândă casa și să emigreze în Canada. Aceste întâmplări l-au afectat profund, simțindu-se trădat de autoritățile din orașul natal.

Acum sunt bine. M-am regăsit, antrenez, asta e viața mea. Sunt fericit, dar sufletul meu rămâne acolo pentru totdeauna. În Romania nu ne-am găsit locul în ceea ce făceam. De aceea am plecat. A fost un moment când nu mă regăseam. Federația a fost un eșec, afacerea a fost alt eșec. M-am simțit vândut și trădat de Primăria Ploiești.

Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani şi unii m-au făcut cerşetor. Când un ploieştean a scris un articol prin care spunea că sunt cerşetor am spus că e gata. Reprezint imaginea cuiva plecat de jos, care a încercat să facă ceva frumos, care a reușit să facă ceva frumos, da ei au știut să mă arunce și să îmi pună piciorul pe piept. Am considerat că nu merit să stau să mă umilesc în fața tuturor”, declara atunci Leonard Doroftei, pentru Radio Sport 1.

În Canada, Doroftei a continuat să-și practice meseria de antrenor la o sală de box din Montreal, însă sufletul său a rămas mereu legat de România. Doroftei a mărturisit că, deși a reușit să se regăsească și să fie fericit în Canada, România va rămâne întotdeauna acasă pentru el, un loc în care încă speră să facă lucruri frumoase.

Decizia sa de a reveni în țară și de a deschide o sală de box arată că Leonard Doroftei nu a renunțat la dorința de a contribui la dezvoltarea sportului românesc. El vrea să ofere tinerilor șansa de a învăța și de a se antrena la cel mai înalt nivel, folosindu-se de toată experiența acumulată în cariera sa de succes. Acesta este noul vis al lui Doroftei: să formeze campioni care să ducă mai departe tradiția boxului românesc și să aducă din nou glorie țării pe care o iubește atât de mult.

adsmedia.ro - Ad Network
O lovitură zdrobitoare contra ciupercii!
Sunteți sigur de sănătate dvs.? Verificați-vă simptomele!
In loc sa il inlocuiesc, m-am schimbat cu el!
Imi pare foarte rau ca am aflat atat de tarziu despre crema asta. Adio Varicele!
Ca să tratați diabetul, trebuie să...
Minus 15 kg pe lună + stop efect
Etichete: