Redactia.ro
Home » Știri » Leul, în cădere libere. EURO a atins un nou MAXIM istoric la cursul BNR

Leul, în cădere libere. EURO a atins un nou MAXIM istoric la cursul BNR

euro

Leul şi-a continuat și astăzi deprecierea, în a patra zi consecutiv, după ce Banca Naţională a României (BNR) a anunțat un curs 4,7808 lei/euro, cu 0,32 de bani mai mult decât în ședința anterioară.

Moneda națională continuă să se deprecieze. Miercuri, moneda europeană a urcat până la valoarea de 4.7776 lei, iar marți a fost de 4.7759 lei.

Deprecierea leului are loc în contextul în care, în perioada ianuarie – septembrie, contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat un deficit de 8,103 miliarde euro, cu 19,2% mai mare comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Consultantul fiscal Adrian Bența a declarat, la Antena 3, că influența principală pentru creșterea cursului de schimb este perioada economică a sfârșitului de an, când operatorii economici fac aprovizionări masive, fie pentru vânzările acestea promoționale gen Black Friday, fie pentru sărbătorile de sfârșit de an.

Curs valutar BNR 21 noiembrie 2019. Cât costă astăzi un EURO

„Marea majoritate a bunurilor este, din pacate, din import. Iar acele bunuri sunt plătite la furnizori, deci în valută. De regulă fie în euro, fie în dolari. În momentul în care ai o cerere mare de valută, se depreciază leul. Opinia mea e că până în lunile ianuarie, februarie, martie vom avea puseuri de creștere a cursului de schimb iar astfel de recorduri vor mai fi. Cel puțin 10 -15 recorduri”, a spus Adrian Bența.

Adrian Bența a completat că întotdeauna o dispută politică afectează cursul de schimb „pentru că pune nervozitate în acțiunea investitorilor și dacă dublăm cu un buget de stat care nu e deloc plăcut la vedere, cu deficite uriașe, toate acestea sunt suficiente pentru a pune presiune pe cursul de schimb”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: