Redactia.ro
Home » Știri » Liderii UE, despre Zelenski: „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Președintele Ucrainei este în Kiev

Liderii UE, despre Zelenski: „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Președintele Ucrainei este în Kiev

În decursul zilei de vineri, liderii UE au purtat o conversație telefonică cu Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei. Într-un moment de cumpănă pentru țara sa, șeful de stat se teme pentru propria viață. Declarațiile lui i-au lăsat fără cuvinte pe ceilalți lideri politici cu care a discutat.

Liderii UE, despre Zelenski: „Ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore”. Președintele Ucrainei este în Kiev

Ziua de vineri marchează a doua zi de război, după ce Vladimir Putin a ordonat trupelor rusești să atace Ucraina. În mai puțin de 48 de ore, Rusia a atacat țara condusă de Volodimir Zelenski de pe trei fronturi, bombardând atât capitală, cât și alte orașe importante ale țării. Sprijinul celorlalte tări europene întârzie să apară, iar armata ucraineană reușește cu mult curaj să facă față adversarilor.

Președintele Zelenski se teme pentru siguranța sa și a familiei sale, după declarațiile recente ale Moscovei în care condamnă Guvernul din Ucraina pentru conflictul actual. Este încă prezent în Kiev, iar ultima discuție a sa cu liderii UE a fost una șocantă. A ținut să-și ia „Rămas bun!” de la ei, cerându-le din nou ajutor pentru patria sa.

„A fost o discuție foarte emoționantă. Președintele Zelenski, care era într-un buncăr, a apărut și ne-a spus: Nu știu dacă o să vă mai văd vreodată, pentru că sunt pe lista de ținte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov într-o discuție cu jurnaliștii pe marginea summitului extraordinar UE, care are loc vineri, potrivit Euractiv.

Reacția liderilor europeni a fost una pe măsură:

„Te cutremuri, pentru că omul ăsta, care cere ajutor și sprijin, ar putea să nu mai fie în viață în următoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toți, pentru că una e să vezi victime ca statistici la televizor și alta e să te uiți în ochii cuiva pentru care supraviețuirea e o chestiune de ore”, a mai afirmat Petkov.

Kiril Petkov a continuat declarațiile spunând că niciun stat membru UE nu a fost cu adevărat pregătit pentru invazia masivă a Rusiei în Ucraina.

„Niciun lider european nu se aștepta la un atac atât de masiv. Se așteptau ca tancurile rusești să intre în provinciile Donețk și Lugansk, dar nimeni nu se aștepta la un atac atât de masiv, cu atît de multe victime. O treime din armata ucraineană a fost distrusă deja”, a mai spus premierul bulgar.

Volodimir Zelenski, mesaj de pe străzile Kievului

Volodimir Zelenski și liderii Kievului au rămas în capitală, de unde au transmis un mesaj emoționant către poporul Ucrainean. Președintele s-a filmat din centrul orașului, asediat în acest moment de trupele rusești.

„Suntem cu toţii aici. Armata este aici, poporul este aici şi toţi împreună luptăm pentru independenţă”, a spus Volodimir Zelenski în înregistrare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: