Redactia.ro
Home » Știri » Lidl: produse expirate și mizerie. ANPC a închis 29 de magazine în toată țara. Ce amenzi s-au dat

Lidl: produse expirate și mizerie. ANPC a închis 29 de magazine în toată țara. Ce amenzi s-au dat

Lidl deține peste 10.000 de magazine la nivel internațional. Totuși, lanțul de magazine a avut probleme în ultima vreme în țara noastră. Magazinul german Lidl a primit o amendă în valoare de peste 3,5 mil. lei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor,  după ce instituţia a anunţat că a verificat 265 de magazine. Pentru ce nereguli au fost amendate?

ANPC, controale la peste 260 magazine Lidl din toată România. Ce amenzi s-au dat

Lidl are în România în jur 340 de magazine. Dintre acestea, ANPC a controlat peste 75% din toată reţeaua.

Rețeaua de magazine Lidl s-a ales cu o amendă în valoare de peste 3,5 milioane lei de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor . ANPC a verificat 265 de magazine ale reţelei. În contextul în care nemţii au aproape 340 de unităţi în România, rezultă că au fost controlate mai bine de trei sferturi dintre acestea.

Lidl, amenzi de 3,5 milioane de lei

Reprezentanţii ANPC nu precizează în câte dintre cele 265 de unităţi verificate au fost găsite nereguli, dar spun că au aplicat o serie de sancţiuni şi anume 347 de amenzi contravenţionale – în valoare totală de 3,5 milioane de lei, 144 de avertismente.

ANPC a închis 29 de magazine Lidl

Mai mult, comisarii ANPC au decis oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme – în valoare de apro­ximativ 75.000 de lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea defi­cienţelor, pentru 24 de unităţi, închiderea pentru o perioadă de până la 6 luni a patru magazine şi închiderea unei unităţi pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

Ce nereguli s-au găsit în magazinele Lidl

Magazinele Lidl sunt preferate de majoritatea românilor pentru prețurile bune și pentru varietatea mare de produse.. Totuși, în urma controalelor efectuate în luna august de către comisarii ANPC, au fost iden­tificate peste 20 de abateri de la legis­laţie, de la comercializarea unor produse ali­mentare cu data limită de consum depăşită (expirate) la comercializarea unor articole de patiserie care prezentau, pe suprafaţă, in­secte. Au existat, potrivit ANPC, şi necon­cordanţe între valoarea preţului înscris pe etichetă şi cea afişată, precum şi între preţul de la raft comparativ cu cel de la casa de marcat.

Reacția reprezentanților Lidl

„Controalele ANPC din luna curentă, într-un număr neobișnuit de mare, au vizat 85% din magazinele Lidl România. Aceste acțiuni au avut ca rezultat identificarea anumitor abateri în anumite magazine din rețea. Am făcut toate demersurile pentru a remedia în cel mai scurt timp posibil aceste situații având în vedere că, în relația cu autoritățile, noi dăm permanent dovadă de totală deschidere și pentru că ne asigurăm în tot ceea ce facem că ne îmbunătățim constant pentru a ne păstra locul în inima clienților noștri.

 Încă de la intrarea noastră pe piață, obiectivul nostru cel mai important a fost acela de a oferi clienților noștri cea mai bună experiență de cumpărături. Echipa Lidl România mulțumește milioanelor de clienți care ne trec pragul datorită calității produselor noastre, dar și pentru că știu că sănătatea și siguranța lor sunt prioritare pentru noi. Îi așteptăm în continuare cu produsele pe care le cunosc și le apreciază și garantăm efortul nostru zilnic pentru a le oferi la cel mai bun raport calitate-preț.”, a precizat echipa de comunicare a brandului Lidl.

ANPC, tot mai multe controale în țară

Nemţii nu sunt singurul retailer controlat de ANPC în 2022. În primăvară, reprezentanţii instituţiei au amendat lanţul de supermarketuri Mega Image în mai multe rânduri. Mai mult, ei anunţau în cazul a două comunicate de presă că „ANPC controlează zilnic marile magazine“ şi, respectiv că „Acţiunile de control întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor la marile magazine continuă, dat fiind că sesizările consumatorilor referitoare la neregulile prezente aici, nu contenesc“. În ambele cazuri era vorba de acţiuni întreprise în cazul supermarketurilor Mega Image.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: