Redactia.ro
Home » Știri » Lista oficială cu persoanele care vor primi carduri de alimente. Vezi dacă te regăsești

Lista oficială cu persoanele care vor primi carduri de alimente. Vezi dacă te regăsești

Persoanele care vor primi carduri de alimente în 2024.

Într-un efort de a sprijini cele mai vulnerabile categorii sociale, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale din România a anunțat astăzi listele complete ale beneficiarilor programului de carduri pentru alimente. Această inițiativă are ca scop oferirea unui ajutor financiar esențial familiilor și persoanelor aflate în dificultate, pentru a le asigura accesul la alimente și mese calde.

Cine va beneficia de aceste carduri pentru alimente?

Conform datelor oficiale, peste 2,5 milioane de persoane se vor bucura de acest sprijin. Printre beneficiari se numără persoane adulte și copii cu diferite grade de handicap, familii cu mai mulți copii, familii monoparentale, beneficiari de ajutor de incluziune, pensionari cu venituri modeste și persoane fără adăpost.

Cardurile vor fi alimentate de șase ori pe an, în lunile februarie, aprilie, iunie, august, octombrie și decembrie, fiecare beneficiar primind suma de 250 de lei pentru achiziționarea de alimente sau pentru mese calde. Această măsură vine ca un răspuns direct la nevoia de sprijin în rândul celor mai defavorizați membri ai societății.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a anunțat majorarea nivelului maxim al veniturilor pentru eligibilitatea la acest program la 2.000 de lei, extinzând astfel numărul potențial de beneficiari. Această ajustare reflectă angajamentul Guvernului de a răspunde nevoilor cetățenilor săi și de a oferi asistență acolo unde este mai mult nevoie.

Cum poți afla dacă ești beneficiar?

Familiile și persoanele interesate sunt încurajate să consulte listele complete publicate de Ministerul Muncii sau să contacteze call center-ul dedicat pentru orice informații suplimentare sau asistență necesară. Numărul call center-ului este 031.9268 (MIPE), cu program de luni până vineri, între orele 10:00 și 14:00.

Prin această inițiativă, Guvernul României își propune să atenueze efectele sărăciei și să ofere un ajutor tangibil celor în nevoie. Cardurile pentru alimente reprezintă o măsură importantă în lupta împotriva insecurității alimentare și a excluziunii sociale, asigurând că niciun membru al societății nu este lăsat în urmă.

Această inițiativă subliniază importanța solidarității sociale și a responsabilității colective în fața provocărilor economice și sociale, oferind un exemplu de cum acțiunile guvernamentale pot avea un impact pozitiv direct asupra vieții cetățenilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: