Redactia.ro
Home » Știri » Lista orașelor din România unde masca de protecție este obligatorie. Amenzile sunt uriașe

Lista orașelor din România unde masca de protecție este obligatorie. Amenzile sunt uriașe

Lista orașelor din România unde masca de protecție este obligatorie

Masca de protecție a devenit obligatorie în zeci de orașe din România din cauza rate de infectare care a depășit 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Lista completă a orașelor în care masca de protecție este obligatorie

Comitetele județene pentru situații de urgență au impus în ultimele zile purtarea obligatorie a măștii de protecție de către toate persoanele cu o vârstă de peste 5 ani în spațiile publice din mai multe localități, ca urmare a depășirii ratei de infectare cu Covid-19 de 3 la mia de locuitori.

Măsura, însoțită și de alte restricții, este valabilă timp de 14 zile, urmând să fie anulată sau prelungită după această perioadă în funcție de rata infectării din acel moment. Nerespectarea acestei măsuri este sancționată cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei, potrivit stirileprotv.ro.

Purtarea măștii de protecție este, astfel, obligatorie în București, în urma deciziei Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. De asemenea, municipiul Gherla va fi carantinat de joi, după ce rata de infectare a juns la 9 la mie. Prefectul Mircea Abrudean a prezentat, marţi seara, incidenţa infectărilor în mai multe localităţi din judeţul Cluj.

„Rata incidenţei este de 5,08 pe judeţ, lucru care ne pune în situaţia de a mai lua câteva măsuri de restricţionare. Avem 33 de unităţi administrativ-teritoriale care au o incidenţă de peste 3/1.000 de locuitori, 27 între 1,5 şi 3 şi 21 între 0 şi 1,5. La nivel de municipii rata incidenţei este următoarea: Cluj-Napoca este la 5,97, Dejul este la 7,46, în scădere faţă de ieri, Gherla este la 8,44, în creştere faţă de ieri, Turda este 3,09 în creştere faţă de ieri, Câmpia Turzii este la 5, în creştere faţă de ieri, Huedin este la 4,05 în scădere faţă de ieri şi la nivel de UAT-uri observăm la unele o scădere uşoară, altele o creştere. La nivelul celor două localităţi carantinate, Sic şi Săvădisla, avem o scădere a incidenţei, la Săvădisla în momentul de faţă suntem la 5,33 rata, la Sic încă este 13,08, e o comună mult mai mică”, a afirmat prefectul judeţului Cluj.

Autoritățile iau în calcul carantina în mai multe orașe. Din acest motiv, autoritățile din județul Sălaj au decis deja că trei orașe vor intra în carantină. Mai exact, Zalău, unde avem rata incidenței la 8,6, Cehu Silvaniei, cu 9.85 la mia de locuitori și Jibou, unde a fost depășit pragul de 10 la mia de locuitori. Nu se va intra ori ieși fără motiv întemeiat din niciuna dintre aceste localități.

Masca este obligatorie în toate spațiile publice

Masca a devenit obligatorie și în spațiile publice din tot județul Timiș, dar și din municipiul Cluj Napoca, comuna Florești, cea mai mare din România, precum și în municipiul Gherla şi în comunele Câţcău şi Sic.

CJSU Sălaj a decis că portul măştii în toate spaţiile publice deschise este obligatoriu în municipiul Zalău şi comunele Bănişor, Carastelec, Hereclean, Treznea şi Sălăţig. O măsură similară a fost luată de către CJSU Dolj, care a impus obligativitatea purtării măștii în spațiile publice din municipiul Craiova și comuna Cârcea.

În municipiul Miercurea Ciuc(județul Harhita) masca este obligatorie, dar nu și în localitățile componente Harghita-Băi, Jigodin-Băi şi Ciba, potrivit unei hotătâri a Comitetului Local pentru Situații de Urgență.

Obligativitatea purtării măștii de protecție a fost introdusă și în toate spațiile publice din municipiul Sfântu Gheorghe (județul Covasna), în 9 comune din Prahova: Păuleşti, Sălciile, Gura Vadului, Plopu, Blejoi, Breaza, Surani, Fulga şi Măneşti., dar și în municipiul Suceava.

Purtarea obligatorie a măștii de protecție în toate spațiile publice a fost introdusă și în 17 localități din județul Sibiu: Apoldu de Jos (Sat Apoldu de Jos), Bârghiş (Sat Bârghiş), Porumbacu de Jos (Sat Scoreiu şi Sat Colun), Şura Mare (Sat Hamba), Şelimbăr (Sat Mohu), Arpaşu de Jos (Sat Nou Român), Ludoş (Sat Gusu), Aţel (Sat Dupuş), Merghindeal (Sat Merghindeal şi Sat Dealu Frumos), Nocrich (Sat Nocrich), Loamneş (Sat Armeni), Sălişte (Oraş Sălişte), Alţâna (Sat Beneşti), Roşia (Sat Caşolţ) şi Racoviţa (Sat Racoviţa).

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: