Redactia.ro
Home » Știri » Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU. Marea Britanie rămâne în zona roșie

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU. Marea Britanie rămâne în zona roșie

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU. Guvernul a actualizat lista țărilor cu risc epidemiologic, iar majoritatea sunt pe lista verde. Marea Britanie a rămas singura țară europeană cu risc epidemiologic ridicat, fiind în lista roșie.

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU. Marea Britanie rămâne în zona roșie

Lista statelor considerate cu risc epidemiologic a fost actualizată de CNSU. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat, joi, 1 iulie, lista țărilor cu risc epidemioloogic. Potrivit noii actualizări, majoritatea țărilor euriopene se află pe lista verde, în timp ce Marea Britanie și destinațiile de vacanță Maldive și Seychelles au rămas pe lista roșie. Acest lucru presupune intrarea în carantină două săptămâni la întoarcea în țară pentru persoanele nevaccinate împotriva coronavirusului.

18 țări se află pe lista galbenă, iar cei care au un test COVID19 negativ sunt scutiți de carantină. ”Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat astăzi, 1 iulie 2021, Hotărârea numărul 43, privind actualizarea listei statelor şi zonelor considerate ca fiind cu risc crescut epidemiologic. Facem precizarea că încadrarea din zona galbenă sau verde în zona roşie, precum şi încadrarea din zona verde în zona galbenă, intră în vigoare la 24 de ore de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prin care este aprobată lista ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic”, a transmis, joi seară, CNSU.

Zonele aflate pe lista roșie:

* Seychelles
* Mongolia
* Namibia
* Uruguay
* Columbia
* Argentina
* Oman
* Maldive
* Kuweit
* Brazilia
* Suriname
* Saint Kitts si Nevis
* Costa Rica
* Bahrain
* Paraguay
* Chile
* Botswana
* Tunisia
* Africa de Sud
* Panama
* Marea Britanie
* Nepal
* India

Țările aflate pe lista galbenă:

* Fiji
* Emiratele Arabe Unite
* Trinidad si Tobago
* Georgia
* Malaysia
* Cuba
* Bolivia
* Sint Maarten
* Zambia
* Guyana
* Cipru
* Irak
* Federaţia Rusa
* Kârgâzstan
* Portugalia
* Insulele Virgine Britanice
* Iran
* Jersey

Persoanele care vin din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină

Încadrarea țărilor din zona roșie în zona verde sau galbenă, precum și cele din zona galbenă în zona verde, intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României a Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Introducerea țărilor de risc epidemiologic pe listă se face pe baza de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori.

Clasificarea țărilor/teritoriilor de risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență cumulată la 14 zile, se realizează în 3 categorii astfel:

a) Zona Verde – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mică sau egală cu 1,5;
b) Zona Galbenă – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este cuprinsă între 1,5 și 3;
c) Zona Roșie – unde rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 1.000 de locuitori este mai mare sau egală cu 3.

Persoanele care nu locuiesc în Uniunea Europeană și călătoresc în orice stat european trebuie să stea în carantină 14 zile. „Pentru cetățenii străini și apatrizi, definiți potrivit Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare, care sosesc în România din țările terțe (altele decât statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană), se instituie măsura carantinei pentru o perioadă de 14 zile indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu următoarele excepții:

a) persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare până la intrarea în România;

b) persoanele care rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării”. Persoanele care vin din țările aflate în zona verde nu trebuie să stea în carantină, fiind considerate state singure.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: