Redactia.ro
Home » Știri » Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ucraina intră în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ucraina intră în zona roșie

GALERIE FOTO (5) Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Comitetul Național pentru Situațoii de Urgență a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Potrivit comunicatului, Statele Unite ale Americii și Olanda au intrat pe lista galbenă, iar Ucraina pe zona roșie.

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Ucraina intră în zona roșie

Lista țărilor cu risc epidemiologic a fost actualizată. CNSU a publicat lista țărilor cu risc epidemiologic actualizată. Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat Hotărârea numărul 85 pentru actualizarea teritoriilor de risc epidemiologic ridicat. Noua actualizare intră în vigoare cu data de 17 octombrie, ora 00.00.

Ucraina și Gibraltar au intrat în zona roșie. În zona galbenă au intrat din zonă roșie, Albania, Botswana, Curacao, Insulele Virgine, și Statele Unite ale Americii. De asemenea, din zona verde, au intrat în zona galbenă, în urma creșterii incidentei, Gabon, Montserrat, Insulele Virgine Britanice și Insulele Turks și Caicos.

Lista completă poate fi consultată aici: Anexa-la-HCNSU-nr.-85-din-14.10.2021

România, pe locul 2 în lume la decesele zilnice de COVID

Potrivit datelor centralizate de Universitatea Oxford, România se află pe locul 2 la decesele zilnice COVID-19 raportate la populație, după Bugaria. Cele două țări au cele mai mici rate de vaccinare din Europa. În urmă cu 10 zile, Bulgaria înregistrat 12,9 decese la un milion de locuitori, iar România, 11,2 la un milion de locuitori. În fața celor două, au fost înregistrate doar câteva țări cu populații mici, precum Grenada, Bahamas, Lesotho și Surinam.

Potrivit datelor publicate de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, de către Institutul Național de Sănătate Publică, marți, 12 octombrie, s-au vaccinat 58.409 de români. De asemenea, în document este precizat faptul că 109 de reacții adverse la vaccinat sunt în curs de investigare. În total, de la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 17.602 reacții adverse la vaccinurile anti-coronavirus, 1.882 de tip local și 15. 720 de tip general.

Medicul Bogdan Opriță a tras un semnal de alarmă pentru persoanele nevaccinate. Speciliastul susține că pacienții vaccinați fac forme mai ușoare de coronavirus și nu necesită internare. „Am obosit. Oamenii ar trebui să se vaccineze. Toată lumea adresează acuzații că valul acesta nu a fost pregătit, dar trebuie spus, totuși, că există o limită fizică a paturilor peste care nu mai poți să crești, efectiv. Pe de altă parte, personalul este același. Noi am crescut de la 14 locuri la Terapie Intesivă, iar acum avem 23 de pacienți internați”, a spus medicul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: