Redactia.ro

Liviu Dragnea vrea să scape de condamnarea la 3 ani şi jumătate de închisoare

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea contestă în instanţă condamnarea la trei ani şi jumătate de închisoare. Fostul preşedinte PSD a formulat, vineri, o contestaţie în anulare, o cale de extraordinară de atac, la decizia definitivă în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit portalului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a formulat o contestaţie în anulare la decizia definitivă de condamnare la 3 ani şi jumătate primită în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit legii, dacă magistrații Instanței supreme admit cererea fostului președinte al Partidului Social Democrat, acesta ar putea fi eliberat din închisoare, iar apelul său în acest dosar ar putea fi rejudecat de un nou complet de judecători, așa cum s-a întâmplat și în cazul foștilor miniștri Elena Udrea sau Darius Vâlcov.

Liviu Dragnea iese din închisoare. Decizia care îl scoate de după gratii

Motivul invocat de Liviu Dragnea ar fi acela că la momentul judecării apelului completul de magistraţi nu ar fi fost legal constituit, ceea ce ar atrage cu sine nelegalitate deciziei.

Flavia Teodosiu, fosta avocată a liderului PSD, a declarat că această contestație în anulare a fost depusă personal de Liviu Dragnea prin poștă și că acesta urmează să-și angajeze un avocat pentru a-l reprezenta în instanță. Ea a precizat că nu are deocamdată mai multe detalii despre acțiunea în instanță depusă de Dragnea întrucât nu ea îl reprezintă în contestația în anulare.

Dacă s-ar admite pe fond contestaţia în anulare consecinţa directă ar fi, potrivit surselor citate, casarea deciziei de condamnare a lui Liviu Dragnea şi implicit eliberarea acestuia din închisoare, potrivit Digi24.

A fost condamnat definitiv pe 27 mai

Pe 27 mai, fostul lider al social-democraților a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În prezent, Dragnea este încarcerat la Rahova.

Loading...