Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Locul din România pe care puțini îl știu, dar mulți vor vrea să-l viziteze. Aici oamenii se vindecă de boli în mod miraculous

Locul din România pe care puțini îl știu, dar mulți vor vrea să-l viziteze. Aici oamenii se vindecă de boli în mod miraculous

În România există un loc mirific, în  zona munților Călimani, unde se spune că te poți vindeca de boli în mod miraculos! Conform legendei, o fetiță a fost vindecată în mod miraculos de o boală gravă în această zonă. Iată toate detaliile!

Locul ascuns din România unde oamenii se vindecă de boli în mod miraculous

În zona munților Călimani, în Colibița se respiră cel mai curat aer din România, deoarece este zona cu cea mai mare concentrație de ozon din Europa.

Colibița este cunoscută de mai bine de un secol ca fiind  zona cu „cel mai curat aer”, fapt ce reiese dintr-o legendă legată de calitatea aerului de la „marea de la munte” care datează din anii 1800.

„Potrivit legendei, în anul 1883, o fetiţă din Bistriţa, fiica unui sas înstărit, Hans Lewi, s-a vindecat de tuberculoză datorită aerului din această zonă, extrem de bogat în ozon.

Cazul a făcut multă vâlvă la acea vreme, iar după puţin timp şi Erika Schuller, o arhitectă din Bistriţa, a scăpat de teribila boală a vremii şi a construit în zonă un sanatoriu cu 16 camere, unde erau trataţi bolnavii de tuberculoză.

Sanatoriul a funcţionat până în 1944, când a fost distrus de un incendiu în timpul războiului”, scrie pe pagina de Facebook Poarta Transilvaniei.

Promotorii Porții Transilvaniei : „S-au vindecat de tuberculoză”

Autoritățile județene au fost intrigatre datorită legendelor locale și au solicitat un studiu privind calitatea aerului de la Colibița, potrivit „bistriteanul.ro”, iar în urma acestuia s-a dat verdictul. Oamenii de știință au confirmat faptul că în Colibița aerul chiar are o calitate superioar:

„Poveştile celor care s-au vindecat de tuberculoză datorită proprietăţilor curative ale aerului din zonă au fost confirmate printr-un studiu comandat de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud, care a vrut să vadă dacă aerul de la Colibiţa este într-adevăr special.

În urma studiului de aer a rezultat că valoarea concentraţiei maxime de ozon măsurată în Colibiţa este de 90 micrograme/m3. Valoarea medie în România este de 72,6 micrograme/m3”, transmit promotorii Porții Transilvaniei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: