Redactia.ro
Home » Stil de viață » Locul din România unde există apă miraculoasă ca în Vichy, Franța VIDEO

Locul din România unde există apă miraculoasă ca în Vichy, Franța VIDEO

În România se găsește un loc cu totul special! Aici românii pot să se trateze de orice boală cu sau fără leac cu ajtorul apei miraculoase, vindecătoare de boli. Apa se aseamănă în compoziţie foarte mult cu izvorul de la Vichy, din Franţa. Iată detaliile!

Locul din România unde există apă miraculoasă ca în Vichy, Franța

Apa făcătoare de minuni a fost descoperită în urmă cu mai bine de 130 de ani în localitatea bihoreană Tinca, aflată la 40 de kilometri de Oradea. Aceste băi se bucură de renume internaţional, venind oameni de pretutindeni pentru a se trata de boli.

„Staţiunea dispune de ape minerale şi termominerale, bicarbonate, sodice, carbogazoase şi alcaline ce au proprietăţile apelor minerale din Franţa, de la Vichy. Apele de la Băile Tinca sunt mai puţin cunoscute pentru efectele lor benefice. Acestea conţin sodiu, magneziu, calciu şi fier, fiind ape bicarbonatate, calcice, sodice, cloruro-sodice, magneziene, cu efect benefic asupra tubului digestiv, în preponderent izvorul patru”, potrivit Stellarium.

„Apă alcalină carbogazoasă de tipul Vichy-Celestins, cu gust plăcut şi culoare cristalină“, este informarea scrisă pe un panou, deasupra Izvorului 4 de la Tinca.

Apa miraculoasă care vindecă orice boală

Toţi cei care s-au tratat cu aceste ape făcătoare de minuni susțin că s-au vindecat, lucru confirmat şi de specialiştii Institutului Naţional de Recuperare Medicină Fizică şi Balneoclimatologie. Aceste ape sunt bune pentru afecţiuni ale ficatului, ale stomacului sau ale oaselor. Cei mai mulţi cred că apele acestea te vindecă de orice boală.

„Băile Tinca sunt brandul nostru, cartea noastră de vizită cu care ne mândrim”, spune Traian Coste, primarul comunei Tinca. Staţiunea balneoclimaterică permanentă Tinca este situată în judeţul Bihor, în Câmpia Crişurilor, pe malul drept al râului Crişului Negru, la o distanţă de 37 de kilometri de Oradea şi la 25 de kilometri de Salonta.

Conform managerului staţiunii balneoclimaterice Tinca, ing. Traian Damşe, staţiunea dispune de patru izvoare cu ape minerale bicarbonatate, calcice, magneziene, sodice, carbogazoase. Zăcământul Tinca a fost descoperit în anul 1884, prin sonda existentă şi astăzi („Sonda Veche”), cu adâncimea de 270 de metri.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: