Redactia.ro
Home » Știri » Locul fantastic din România unde te vindeci de bătrânețe. Turiștii străini vin aici să-și caute leacul

Locul fantastic din România unde te vindeci de bătrânețe. Turiștii străini vin aici să-și caute leacul

GALERIE FOTO (5) Locul fantastic din România unde te vindeci de bătrânețe.

Locul fantastic din România unde te vindeci de bătrânețe. Se spune că în România există un loc care vindecă bătrânețea. Oamenii din toate colțurile veneau să se trateze cu nămolul minune care se găsește pe fundul lacului Techirghiol.

Locul fantastic din România unde te vindeci de bătrânețe. Turiștii străini vin aici să-și caute leacul

Lacul Techirghiol este cunoscut de toată lumea ca fiind locul care te vindecă de bătrânețe. Pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, lacul Techirghiol părea mult mai cunoscut în lume decât acum. Turiști din toate colțurile lumii veneau să se trateze de diferite afecțiuni. Nămolul din lac este benefic pentru multe boli, iar acest lucru este supus de medici. Legenda lacului spune că pe malul unui lac sărat și urât mirositor se încropise un sat. Oamenii de acolo și-au făcut un rost, dar singura supărare era apa, pe care erau nevoiți să o aducă de la mare distanță. Bechir era cel care se ocupa de asta, iar cât a fost tânăr, toate au funcționat cum trebuie.

Acesta își înhăma calul la căruță și aducea apă. Când a îmbătrânit, iar calul nu a mai putut să care apă. Într-o zi de vară, Bechir s-a oprit să se odihnească pe marginea lacului mai sărat ca apa mării și a dat jos hamurile calului. Acesta a intra în apă și a început să se bucure de apă. Bărbatul l-a privit cu uimire, după care a intrat și el. Atunci Bechir și calul Techir au fost vindecați de bătrânețe. Așadar, în cinstea celui care descoperise minunea, au botezat lacul Techirghiol, adică lacul lui Techir.

Primul român care pare să fi apreciat binecuvântarea lacului Techirghiol a fost Ion Movilă. În 1899, acesta a construit stațiunea balneară Techirghiol-Movilî. Importanta deosebită a stațiunii se datorează lacului, al cărui nămol are o mare valoare terapeutică. Lacul are 7 kilometri și este adânc la 10 metri. Acesta se află într-o veche vale de apă curgătoare în care a pătruns apa mării. Cu timpul, vântul și valurile i-au astupat gura, închizând limanul cu un perisip care se află între Eforie Nord și Eforie Sud.

Indicații terapeutice

Debitul de apă pe care îl primește lacul din izvoare și din precipitații fiind mai mic decât cantitatea de apă care se evaporă, atingâng 1,5 m sub nivelul mării. Din această cauză, apa lacului este de peste șase ori mai sărată decât apa mării. Nămolul lacului, de origine vegetală și animală, este bogat în substanțe minerale și hormonale. Băile de ghiol și aplicațiile cu nămol sunt indicate in tratarea afecțiunilor reumatismale și ale aparatului locomotor.

Sunt indicate și pentru artrite, boli ginecologice, diferite forme de tuberculoză extrapulmonară.Temperatura apei din lac fiind mai ridicată decât a apei din mare, le permite bolanvilor reumatici să facă băi. După mai bine de un secol de existenta, stațiunea este asaltată în fiecare vară de mii de români și străini, care vin să-și vindece afecțiunuile reumatismale sau locomotorii. Tratamentul de la Techirghiol este contraindicat in stări febrile, tuberculoza pulmonară, tensiune arterială, leziuni cardiace și insuficientă renală.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: