Redactia.ro
Home » Știri » Loredana Groza a răbufnit, după criticile încasate pentru piesa cântată cu 10 maneliști: “Toți românii ascultă manele! Și nu e manea, e un nou gen”

Loredana Groza a răbufnit, după criticile încasate pentru piesa cântată cu 10 maneliști: “Toți românii ascultă manele! Și nu e manea, e un nou gen”

Invitată la emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gâdea de la Antena 3, Loredana Groza a explicat de ce nu este manea piesa “#Fericire #Bună dimineața”, produsă de Costi Ioniță, în care au fost invitați să cânte cei mai renumiți maneliști, printre care Florin Salam, Jador, Adi de la Vâlcea, Nicu Paleru. Totodată, artista a ținut să precizeze că “toți românii ascultă manele”.

Invitată la emisiunea lui Mihai Gâdea de la Antena 3, Loredana Groza a explicat de ce nu este manea piesa “#Fericire #Bună dimineața”, produsă de Costi Ioniță, în care au fost invitați să cânte cei mai renumiți maneliști, printre care Florin Salam, Jador, Adi de la Vâlcea, Nicu Paleru. Totodată, artista a ținut să precizeze că “toți românii ascultă manele”.

Loredana Groza a strârnit un val uriaș de reacții, după ce a lansat piesa “#Fericire #Bună dimineața”, care a rupt topurile pe Internet.

Piesa produsă de nimeni altul decât Costi Ioniță a adunat aproape 4 milioane de vizualizări în doar 5 zile. Melodia, care este în trendingul global, este o colaborare între Loredana și Jador, Florin Salam, Costi Ioniță, Culiță, Baboiash, Ștefan de la Bărbulești, Nicu Paleru, Adi de la Vâlcea, Jean de la Craiova, Vali Vijelie.

Invitată la emisiunea Sinteza Zilei a lui Mihai Gâdea, de la Antena 3, Loreda Groza a încercat să ofere un răspuns criticilor primate în urma acestei colaborări.

Chiar și Mircea Badea nu s-a putut abține și a avut un comentariu inedit la adresa piesei. Moderatorul de la “În gura presei” a găsit o asemănare între Jador și Klaus Iohannis.

Artista a explicat că interpretează cu plăcere orice gen muzical, pentru că muzica transmite un mesaj universal.

Loredana Groza a răbufnit: “Toți românii ascultă manele“

Loredana Groza susține că nu s-a lăsat afectată de criticile în urma ultimei sale piese, pe care le consideră reacții normale la ceva ce iese din tipare.

“Ca să fiu sinceră, nu m-au afectat criticile absolut deloc. Am citit nu demult un comentariu a lui Woody Allen care spunea că nu îl interesează nici comentariile pozitive, nici cele negative.

Nu pot să fiu atât de ipocrită spunând că nu mă interesează mesajele pozitive, dar nu îmi consum energie cu lucruri firești.

Mereu când e un plus, există și un minus. Normal că atunci când ceva iese din tipare, care îi șochează pe cei care consideră că muzica ascultată de ei este superioară, există o reacție.

Oamenii se obișnuiesc cu orice, cum s-au obișnuit cu bluesul, cu jazzul, care au fost la fel de criticate la vremea lor.

Adolf Huxley a făcut un comentariu negativ amplu despre muzica comunității afro-americane, pentru că este vorba și despre rasism.

Și aici e o mare parte a discuției despre rasism, faptul că există această conclurare pe care eu am făcut-o cu acești cântăreți excepționali care apar în acest clip, unii nu pot să înghită lucrul acesta.”

Și totuși, nu este prima dată când Loredana Groza se îndreaptă spre această zonă muzicală, după cum chiar ea amintește. Totodată, artista spune că toți românii ascultă manele.

„Foarte mulți nu știu că de foarte mult timp fac asta, poate sunt generații care nu au văzut cum am cântat alături de Cornelia Catangă și Nelu Ploieșteanu, cum în ’89, am prelucrat o piesă lăutărească, ‘Cip-cirip’, pe care am cântat-o în Berlinul de vest cu un taraf de lăutari. Foarte puțină lume sție acest lucru, nu aveam Youtube. Toți românii, la orice petrecere, și nu numai românii ascultă manelele.”

Loredana Groza: “Nu este manea, e un gen nou”

Loredana a ținut să precizeze și că piesa pe care o cântă alături de cei 10 maneliști nu este o manea, ci un gen nou.

„Vorbeam cu Costi Ioniță, el a adus împreună această nebunie, el spune că e un nou gen, că nu e o manea, de fapt, nu reggaeton, este un happy-ton, este noul trend.

De ce am face o manea tipică? S-au tot făcut astea, noi venim cu un switch, o schimbare, asta trebuie să faci mereu în muzică. Eu apreciez oamenii care se pricep la toate și pe cei care își exprimă opiniile astea într-un mod foarte amuzant.

Ceilalți artiști nu au știut că voi cânta, doar la filmare au aflat, doar cu Florin Salam discutasem înainte, mi-a spus că e foarte bucuros că vom cânta împreună”, a mai detaliat Loredana Groza.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: