Redactia.ro
Home » Știri » Lovitura anului în fotbalul românesc. Rapid și-a adus antrenor britanic de la Celtic

Lovitura anului în fotbalul românesc. Rapid și-a adus antrenor britanic de la Celtic

GALERIE FOTO (2) Rapid. Foto: Facebook / Fc Rapid 1923

Neil Lennon, în vârstă de 52 de ani, a devenit noul antrenor al echipei Rapid București, semnând un contract pe doi ani cu echipa din Liga 1. Numirea sa este una istorică, deoarece Lennon este primul antrenor britanic care preia conducerea unei echipe din prima ligă românească de fotbal. Această numire a venit la doar o zi după ce Rapid a obținut o victorie importantă cu scorul de 2-0 împotriva celor de la FCSB, asigurându-și astfel locul 6 în campionat.

O Carieră Impresionantă

Pe site-ul oficial, Rapid a oferit detalii despre noul lor antrenor, subliniind cariera impresionantă a lui Neil Lennon atât ca jucător, cât și ca antrenor. Fostul căpitan al naționalei nord-irlandeze și fost manager al echipei Celtic Glasgow, Lennon aduce cu el o vastă experiență și cunoștințe în lumea fotbalului. Cariera sa managerială a fost marcată de succese notabile, în special la Celtic, unde a câștigat multiple titluri și trofee. Ultima sa experiență de antrenorat a fost la Omonia Nicosia, în Cipru, de unde a plecat în octombrie 2022.

 

Impresionat de Dan Șucu

În cadrul unei conferințe de presă care va avea loc marți, de la ora 14:00, Neil Lennon va fi prezentat oficial ca noul antrenor al Rapidului. Într-o declarație pe site-ul oficial al clubului, Lennon a menționat că a fost foarte impresionat de Dan Șucu, co-proprietarul echipei, și de viziunea acestuia pentru viitorul Rapidului. „Am fost foarte impresionat de domnul Șucu și de planurile sale ambițioase pentru club. Este o oportunitate minunată pentru mine și abia aștept să încep această nouă aventură,” a declarat Lennon.

Obiectivele pentru Viitor

Numirea lui Lennon vine într-un moment în care Rapid dorește să își consolideze poziția în Liga 1 și să aspire la performanțe mai înalte în sezoanele viitoare. Cu un antrenor de talia lui Lennon, echipa speră să își îmbunătățească jocul și să lupte pentru locurile de top în campionat. De asemenea, clubul speră ca experiența și profesionalismul lui Lennon să inspire și să motiveze jucătorii, contribuind astfel la creșterea performanțelor individuale și colective ale echipei.

O Premieră Istorică

Numirea lui Neil Lennon este un moment de referință nu doar pentru Rapid, ci și pentru întregul fotbal românesc. Este pentru prima dată în istoria Ligii 1 când un antrenor britanic preia conducerea unei echipe din campionat. Acest fapt reflectă deschiderea și dorința cluburilor românești de a aduce expertiză internațională și de a învăța din experiențele fotbalistice din alte părți ale lumii.

Anunțul numirii lui Neil Lennon a generat reacții diverse în rândul fanilor și specialiștilor din fotbalul românesc. Mulți consideră că aducerea unui antrenor cu o asemenea reputație este un semn pozitiv pentru Rapid și o dovadă a ambițiilor clubului. Alții sunt curioși să vadă cum se va adapta Lennon la specificul fotbalului românesc și cum va reuși să implementeze stilul său de joc la Rapid.

Cu Neil Lennon la cârmă, Rapid București intră într-o nouă eră. Clubul speră că această schimbare va aduce succesul dorit și va contribui la creșterea prestigiului echipei atât pe plan național, cât și internațional. Suporterii așteaptă cu nerăbdare să vadă impactul pe care îl va avea Lennon asupra echipei și cum va evolua Rapid sub conducerea sa.

Conferința de presă de prezentare a lui Neil Lennon, programată pentru marți, va fi un moment important în care antrenorul va avea ocazia să își exprime viziunea și planurile pentru viitorul echipei. Fanii și jurnaliștii vor fi cu siguranță interesați să afle mai multe despre strategia lui Lennon și despre cum intenționează să îmbunătățească performanțele echipei.

În perioada următoare, Neil Lennon și staff-ul său vor începe pregătirile pentru noul sezon. Obiectivele imediate includ evaluarea lotului de jucători, stabilirea unei strategii clare de joc și implementarea unor metode moderne de antrenament. Cu o echipă bine pregătită și motivată, Rapid speră să înceapă noul sezon în forță și să obțină rezultate notabile.

„La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat.

Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucuros să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine.

Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanța. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal.

Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid”, a spus tehnicianul Neil Lennon.

Implicarea Suporterilor

Un alt aspect important pe care Neil Lennon îl va aborda este relația cu suporterii. Rapid are o bază de fani dedicată și pasionată, iar antrenorul va lucra pentru a crea o legătură puternică între echipă și suporteri. Acesta este un element crucial pentru succesul pe termen lung al clubului, iar Lennon este conștient de importanța implicării suporterilor în viața echipei.

Numirea lui Neil Lennon ca antrenor al Rapidului este o decizie strategică care reflectă ambițiile clubului de a deveni o forță majoră în fotbalul românesc. Cu o carieră impresionantă și o vastă experiență în fotbalul internațional, Lennon are toate atuurile pentru a transforma Rapid într-o echipă competitivă și de succes.

Suporterii și oficialii clubului așteaptă cu entuziasm să vadă impactul pe care îl va avea acest antrenor de renume asupra echipei și speră că sub conducerea sa, Rapid va atinge noi culmi ale performanței.

Prin această numire, Rapid București nu doar că își consolidează poziția în Liga 1, dar și trimite un mesaj clar că este pregătită să își ridice nivelul și să aspire la titluri și trofee. Cu Neil Lennon la conducere, viitorul pare promițător pentru Rapid, iar fanii așteaptă cu nerăbdare să vadă cum va evolua echipa sub noua conducere.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: