Redactia.ro
Home » Sport » Lovitură devastatoare în clasamentul WTA pentru Simona Halep. Cine este acum cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România

Lovitură devastatoare în clasamentul WTA pentru Simona Halep. Cine este acum cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România

Simona Halep poate scăpa de suspendare. Cine îi poate schimba soarta sportivei, acuzată de dopaj

Lovitură devastatoare în clasamentul WTA pentru Simona Halep. Iată cine este acum cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România!

Lovitură devastatoare în clasamentul WTA pentru Simona Halep

Simona Halep a suferit o lovitură devastatoare în clasamentul WTA, potrivit unui anunţ oficial făcut în ziua de luni. Irina Begu, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, a coborât un loc şi se află acum pe poziţia 30, cu 1342 de puncte. În acelaşi timp, Halep a ieşit din Top 50.

Următoarea româncă în clasament este Sorana Cîrstea, care se află acum pe locul 37, după o coborâre de o poziţie, cu un total de 1187 de puncte. Simona Halep, suspendată din cauza unui caz de dopaj, a coborât patru locuri şi se află pe poziţia 54, cu 1000 de puncte.

Pe de altă parte, Ana Bogdan a urcat de pe locul 61 pe 57, cu 972 de puncte. Poloneza Iga Swiatek continuă să domine clasamentul WTA, fiind numărul 1 mondial din aprilie 2022. Swiatek, în vârstă de 22 de ani şi cu patru turnee de Grand Slam câştigate, este urmată de belarusa Arina Sabalenka, iar pe locul trei se află Elena Rîbakina din Kazahstan.

Simona Halep a fost audiată miercuri la Tribunalul din Londra în procesul de dopaj

Simona Halep a fost convocată miercuri pentru a fi audiată la Tribunalul din Londra într-un proces legat de acuzații de dopaj. Conform informațiilor de pe digisport.ro, audierea va continua, iar un verdict este așteptat în aproximativ două săptămâni. Atât sportiva, cât și avocații săi își propun să dovedească nevinovăția ei după ce a fost depistată pozitiv cu substanța roxadustat anul trecut.

„A fost audiată astăzi, dar va fi audiată şi mâine. În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict. Momentul care era amânat a avut loc. Alături de avocaţi, Simona şi-a prezentat argumentele. Vom vedea care vor fi deciziile. În general, aici se dau suspendări de doi ani, apoi deciziile sunt atacate la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. În general, acolo se reduc la jumătate. Se scade termenul de suspendare provizorie, iar acea suspendare provizorie e din noiembrie 2022”, a declarat comentatorul sportiv Dragoş Suciu, la Digi Sport Special.  Halep îşi poate prezenta argumentele în aceste zile, după ce audierea sa a fost amânată de trei ori.

Fostul tenismen Ilie Năstase a făcut o serie de declarații despre situația Simonei Halep

„Simona, nu ştiu, e complicată situaţia ei. Cum spunea şi domnul Ţiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungeşti, cu atât o să aştepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou. Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Aşa trebuia să se facă şi în acest caz, dar acum e prea târziu. Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi. Ştiu nişte jucătoare de tenis din alte ţări care au fost prinse şi nu s-a făcut absolut nimic. Simona n-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-şi vadă de antrenamente şi să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open. Simona o să-şi revină, a fost numărul 1, nu poţi să fii mereu numărul 1… dar ea are calităţi să fie din nou numărul 1”, a spus Ilie Năstase, într-un interviu pentru Digi Sport.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: