Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură dură pentru Traian Băsescu! Fiica sa, Ioana Băsescu, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare

Lovitură dură pentru Traian Băsescu! Fiica sa, Ioana Băsescu, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare

Ioana Basescu, condamnata la inchisoare. Ce acuzatii i se aduc

Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte al țării, Traian Băsescu, a fost condamnată, marți, la cinci ani de închisoare cu executare, de către Curtea de Apel București, în dosarul privind campania electorală din 2009. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu apel. Tot în acest dosar au mai fost condamnatae și alte persoane, printre care și Elena Udrea.

Lovitură dură pentru Traian Băsescu! Fiica sa, Ioana Băsescu, CONDAMNATĂ la 5 ani de închisoare cu executare

Curtea de Apel București a condamnat-o, marți, pe Ioana Băsescu la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul despre campania electorală din 2009, a tătălui ei, Traian Băsescu. Tot în acest dosar au mai fost condamnate și alte persoane, precum Elena Udrea. Cu toții pot ataca această decizie, deoarece nu este una definitivă, informează Mediafax.

Ioana Băsescu este acuzată de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Decizia Curții de Apel vine și ca urmare a faptului că la finalul lunii ianuarie, un procuror DNA a cerut  pedepse uriașe pentru Elena Udrea și fiica cea mare a fostului șef al statului,  Traian Băsescu.  Magistratul anticorupție a cerut peste 15 ani pedeapsă pentru Ioana Băsescu și peste 12 ani pedeapsă pentru Elena Udrea. Fostul ministru al Turismului a fost condamntă la rândul său, la opt ani de închisoare cu executare.

„Având in vedere jurisprudența și starea de concurs de comitere a faptelora apreciem că legea penală mai favorabila e Codul penal vechi. Chiar dacă limitele de pedeapsa sunt mai ridicate decât cele din Codul penal nou. Condamnați pe inculpata Udrea Elena pentru cele șapte fapte, aflate în concurs. Limitele pedepsei sunt de la 3 la 12 ani. Dozarea pedepsei trebuie sa fie corespunzătoare urmare modului în care a înțeles să se folosească de sarcinile si funcția avute. Orientați pedeapsa spre maximum special al acestei fapte de instigare la luare de mita. Pentru faptele de spalare de bani dispuneti condamnarea ei la o pedeapsa spre maximum pentru patru fapte de spalare de bani.Toate faptele sunt în stare de concurs real. Vă rugam să aplicați și un spor de pedeapsa, necesar în virtutea gravității faptelor comise prin prisma funcției si calității sale. A denotat disprețul total față de lege.Dispuneți stabilirea exectuării pedepsei în regim privativ de libertate”, a cerut procurorul în fața judecătorului de la CAB.

Ce persoane mai sunt condamnate în același dosar

În același dosar mai sunt judecați și: Gheorghe Nastasia, fost secretar general al Ministerului Dezvoltării, Victor Tarhon, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea, Ioan Silviu Wagner, la data faptei director general al companiei Oil Terminal. Ei au primit condamnare astfel:.

  • Gheorghe Nastasia-  6 ani de închisoare, pentru luare de mită,
  • Victor Tarhonm – 4 ani de închisoare cu suspendare, pentru luare de mită,
  • Ioan Silviu Wagner, 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru delapidare.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: