Redactia.ro
Home » Știri » Lovitură grea pentru 3 milioane de români! Risc de faliment pentru o companie celebră de asigurări RCA

Lovitură grea pentru 3 milioane de români! Risc de faliment pentru o companie celebră de asigurări RCA

Lovitură grea pentru 3 milioane de români! Risc de faliment pentru o companie celebră de asigurări RCA

În ulima vreme, au avut loc la noi în țară o mulțime de schimbări care ne-au afectat în mod direct. Aflăm acum că o celebră companie de asigurări RCA riscă să intre în faliment și deja a fost luată o primă măsură în acest sens. Peste 3 milioane de români sunt clienți, iar veștile nu sunt deloc bune pentru aceștia.

ASF a retras autorizația companiei de asigurări RCA

În ultimii ani ne-am confruntat de mai multe ori cu situații neplăcute, când vine vorba despre compania la care avem asigurare RCA. Aflăm acum că una dintre cele mai cunoscute firme din acest domeniu este la un pas de faliment, ceea ce înseamnă că milioane de români vor fi afectați.

De aseemenea, Consiliul ASF a decis joi seară să ridice autorizația companiei Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. O singură șansă pentru companie este să vină în fața autorităților și să spună că are banii necesari pentru a-și plăti datoria. Mai exact, în perioada următoare, ASF poate cere și intrarea în insolvență a companiei, iar riscul este unul foarte mare.

Reprezentanții Euroins nu au confirmat zvonurie până în acest moment, dar anumite surse spun că în cursul zilei de astăzi vor veni cu clarificări în acest sens.

„Până la această oră Euroins Romania și Eurohold Bulgaria nu au fost informate despre nici o decizie ASF privind societatea”, au declarat pentru HotNews.ro reprezentanții Euroins România.

Ce se întâmplă cu toți clienții Euroins

Nu este prima dată când românii au de a face cu o companie de asigurări RCA care dă faliment, ci este chiar o situație frecventă la noi în țară, cel puțin în ultimii opt ani. Ordinea este următoarea: Astra în 2015, Carpatica în 2016, City în 2021 și acum ar putea veni și rândul Euroins.

Vestea bună este, însă, că niciunul dintre clienții firmei nu va fi afectat de cele întâmplate, atâta timp cât și-a respectat obligația de a avea o poliță RCA cu acte în regulă, așa cum prevede legea. Astfel, aceştia vor fi despăgubiţi de Fondul de Garantare a Asigurărilor, respectiv din bugetul românilor.

Se vorbește acum și despre o plafonare a prețurilor asigurărilor RCA, dar încă nu a fost luată o decizie clară în acest sens. Premierul Nicolae Ciucă spune că, înainte de a lua o astfel de decizie, aşteaptă un raport de la conducerea ASF.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: