Redactia.ro
Home » Monden » Lucruri mai puțin știute despre Vali Vijelie. Ce religie are și cât de credincios e: „S-a zbârlit carnea pe mine”

Lucruri mai puțin știute despre Vali Vijelie. Ce religie are și cât de credincios e: „S-a zbârlit carnea pe mine”

Vali Vijelie a mers în pelerinaj.

Vali Vijelie, cunoscutul interpret de manele, a decis recent să facă un pas neașteptat în viața sa, participând la un pelerinaj la Muntele Athos. Acest demers spiritual vine într-un moment în care artistul traversează o perioadă tumultoasă în viața personală, marcând o căutare profundă de liniște și împăcare interioară.

Pelerinajul la Muntele Athos al lui Vali Vijelie

Pe Muntele Athos, loc sacru al ortodoxiei, Vali Vijelie a avut parte de întâlniri și discuții care i-au marcat profund percepția asupra propriei vieți și cariere. Unul dintre momentele pivotale a fost întâlnirea cu un preot care, după ce a aflat de profesia lui Vijelie, i-a spus: „Tu îndrăcești lumea!”. Această remarca, deși inițial a putut părea aspră, a deschis calea spre o discuție sinceră și constructivă despre rolul său ca artist și impactul pe care muzica sa îl are asupra publicului.

„La ora trei toată lumea se trezeşte la slujbă… Când am început slujba, am auzit, aşa, dormeam pe canapea, prietenul meu Gogu dormea pe un pătuţ, de campanie… Şi zic: o ascult aşa din pat… Da’ de unde? A făcut Dumnezeu în aşa fel încât m-a sculat din pat şi m-am dus la slujbă.”, a povestit Vijelie la Antena Stars.

Conversația cu preotul a avut un efect neașteptat asupra cântărețului. Dacă inițial a fost luat prin surprindere, ulterior Vijelie a fost sfătuit să-și găsească un duhovnic și să reflecteze la darul primit de la Dumnezeu. Ziua următoare, același preot i-a transmis că muzica pe care o interpretează poate fi văzută drept un dar divin, schimbându-i astfel perspectiva asupra propriei cariere.

„A venit un preot şi mi-a zis: Tu cânţi manele? Da, taică, asta e meseria mea, din asta trăiesc.. Tu faci oamenii să se distreze…Îi îndrăceşti…”, a spus manelistul. Preotul l-a întrebat apoi dacă se supără pentru că s-a luat de el şi dacă are un duhovnic. Dacă nu, să-şi caute. Apoi, brusc, totul s-a schimbat. „A doua zi, mi-a spus doar să-mi găsesc duhovnic… Şi când l-am întrebat cum rămâne cu cântatul, mi-a zis că ăsta e darul meu de la Dumnezeu”, a dezvăluit Vijelie.

Experiențe spirituale marcante trăite de manelist

Pelerinajul a fost plin de momente de introspecție și revelații spirituale. Vijelie povestește cum, într-o noapte, a fost trezit miraculos pentru a participa la slujbă, experiență pe care o descrie ca fiind profund mișcătoare și transformatoare. În plus, cântărețul a avut privilegiul de a deschide o biserică pe Muntele Athos, un gest simbolic care l-a emoționat profund, simțind o conexiune specială cu locul și momentul.

Acest pelerinaj nu doar că i-a oferit lui Vali Vijelie o pauză de la tumultul vieții cotidiene, dar l-a și ajutat să găsească răspunsuri la unele dintre cele mai apăsătoare întrebări personale și profesionale. Artistul se întoarce acasă cu o nouă viziune asupra vieții și muzicii sale, pregătit să facă schimbările necesare pentru a se alinia mai bine cu valorile sale redescoperite.

„Aici unde am ajuns eu a fost o biserică românească, dar care ne-au luat-o grecii, când am ajuns acolo eram 5 persoane. El a venit aşa, s-a uitat cum mă uit eu la tine, biserica era închisă, el a băgat mâna în buzunar şi mi-a dat cheia, şi mi-a zis: tu deschizi, nu în româneşte, în greceşte. Am întrebat: taică, ce a zis? A zis să deschizi tu biserica… S-a zbârlit carnea pe mine.”, a încheiat celebrul manelist.

Pelerinajul lui Vali Vijelie la Muntele Athos reprezintă o călătorie simbolică de la „îndrăceală” la iluminare, arătând că și figuri publice controversate pot găsi solace și înțelepciune în tradițiile spirituale. Acest episod din viața artistului poate servi ca inspirație pentru mulți, demonstrând că transformarea este posibilă indiferent de fundalul sau profesia fiecăruia.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: