Redactia.ro
Home » Știri » Ludovic Orban, avertisment pentru acest weekend: „Nu e cazul să ne gândim la relaxare”

Ludovic Orban, avertisment pentru acest weekend: „Nu e cazul să ne gândim la relaxare”

Guvernul Orban

Se anunță un weekend cu temperaturi ridicate care va duce turiștii din nou pe litoral. Premierul Ludovic Orban a făcut un nou apel la polpulație, să fie precauți și să respecte normele de protecție sanitară.

Ce spune Ludovic Orban

Fiecare sfârșit de săptămână aduce un număr mare de turiști pe litoral, și nu numai. De aceea, premierul Ludovic Orban îndeamnă populație să fie responsabilă. În acest sens, el recomandă respectarea normelor de distanțare socială:

Să se protejeze, să respecte normele de protecţie sanitară. Sunt lucruri simple. (…) Dacă ne îmbolnăvim, ducem boala acasă şi îi îmbolnăvim, în primul rând, pe cei dragi. (…) Trebuie să fim responsabili şi să ne păzim de acest virus pervers. Nu e cazul să ne gândim la relaxare, dar nu ne dorim nici restricţii şi, mai ales, nu ne dorim să mai afectăm economia în niciun fel. Economia trebuie să funcţioneze, în fiecare săptămână adoptăm toate actele normative pentru a transpune în practică planul de relansare economică, a transmis Ludovic Orban.

Ce șanse avem să ajungem la noi restricții

Mai mult, premierul a realuat tema, potrivit căreia, în perioada următoare, nu vor fi relaxate restricțiile, dar nici nu vor fi luate măsuri care să afecteze economia.

Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricţii, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viaţa oamenilor şi care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creşterea numărului de români care să respecte regulile de protecţie sanitară, a spus Orban.

Cazuri Covid – 19

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, 1112 noi cazuri de coronavirus, pe teritoriul României fiind confirmate până în prezent 41.275 de cazuri. La ATI sunt internați 285 de pacienți, iar 25 de persoane au murit.

În momentul de față în județul Constanța sunt 745 de cazuri. Raportul la mia de locuitori este de 1.09. Nici în stațiunile montane situația nu este mai bună. . În județul Prahova s-au înregistrat 1.32 de cazuri, iar în Brașov 2.643.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: