Redactia.ro
Home » Știri » Luiza și Alexandra puteau fi salvate! Anchetatorii nu au verificat camera video amplasată la zece metri de casa lui Dincă

Luiza și Alexandra puteau fi salvate! Anchetatorii nu au verificat camera video amplasată la zece metri de casa lui Dincă

Luiza și Alexandra puteau fi salvate! Anchetatorii nu au verificat camera video amplasată la zece metri de casa lui Dincă

Luiza și Alexandra puteau fi salvate! Anchetatorii nu au verificat camera video amplasată la zece metri de casa lui Dincă. Se pare că DIICOT a ratat arestarea criminalului cu o lună și jumătate înainte ca Alexandra să fie răpită.

Luiza și Alexandra puteau fi salvate! Anchetatorii nu au verificat camera video amplasată la zece metri de casa lui Dincă

Potrivit Libertatea.ro, a doua zi după ce Gheorghe Dincă a fost reținut, la zece metri de poarta casei sale, câțiva polițiști au sărit gradul fără să fie observați.

Se pare că agenții erau trimiși de DIICOT să caute o cameră de supraveghere video care filmase mașina lui Dincă în ziua în care Alexandra a fost răpită. Prin fața aceleași camere video trecuse, cum mult timp înainte, Dincă cu Renault-ul și în ziua în care a răpit-o pe Luiza.

În aprilie, când Luiza a dispărut, nimeni nu a verificat acea cameră video, deşi ea e amplasată pe strada ce duce din Caracal spre satul Luizei. Acolo era drumul logic pe care ea ar fi luat-o spre casă din punctul unde fusese văzută ultima oară.

Au apelat la FBI, dar n-au verificat pe traseul maşinii

Liviu Vasilescu a solicitat în iunie 2019 Institutului Național de Expertiză Criminalistică „îmbunătăţirea calităţii imaginii în vederea identificării numerelor de înmatriculare ale celor trei autoturisme (…), două de culoare gri şi unul de culoare vişinie”.

Iar răspunsul acestora a fost că din cauza limitelor tehnice al camerei de supraveghere video nu au putut obține imagini clare care să ofere detalii suplimentare.

Dar cu toate acestea Vasilescu a trimis imaginile la FBI solicitând ajutor pentru identificarea acelor numere ale mașinilor, dar și aceștia s-au declarat neputincioși.

Camera de supraveghere la câtiva metri de casa lui Dincă

La numărul 165 de pe strada Craiovei, la zece paşi de „casa groazei”, e vila unei familii care e plecată la muncă în străinătate. La exteriorul imobilului, proprietarii au montat două camere de supraveghere video.

Renault-ul lui Dincă intra în raza acelei camere video, ne-o spun chiar procurorii DIICOT în rechizitoriu, referindu-se doar la imaginile filmate în ziua în care a fost ucisă Alexandra.

Atunci, Dincă s-a întors în Caracal de la Craiova cu o mașină de ocazie, „șoferul care l-a transportat lăsându-l pe Calea Craiovei, în apropiere de locuința sa, la orele 11:49 așa cum s-a putut ulterior stabili folosind imaginile camerei de supraveghere ale imobilului cu nr. 165, parcurgând distanța rămasă până la locuința sa pe jos”.

La camera video unde erau înregistrate imagini cu maşina lui Dincă în care Luiza, şi apoi Alexandra fuseseră sechestrate, anchetatorii au ajuns prea târziu.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: