Redactia.ro
Home » Știri » Gheorghe Dincă a încercat să se sinucidă în arest. În ce stare se află acum criminalul

Gheorghe Dincă a încercat să se sinucidă în arest. În ce stare se află acum criminalul

Gheorghe Dincă

Gheorghe Dincă a încercat să se sinucidă de patru ori de când se află în spatele gratiilor. Dezvăluirea şocantă a fost făcută de profilerul Poliţiei Române.

Criminalul din Caracal pare că a ajuns la capătul puterilor, lucru ce l-a determinat să creadă că ar fi mai bine să-și pună capăt zilelor.

Dorin Dumitran, psiholog criminalist, a povestit totul despre tentativele de sinucidere ale lui Gheorghe Dincă, dar și cine a fost cel care l-a salvat pe criminalul din Caracal.

„Cele mai sincere momente ale sale au fost acelea în care s-a simțit doborât psihic de el. Acel moment survine în noembrie, câmd colegii mei – care au gestionat excepțional situația, de la Arestul Central m-au anunțat că a intrat în refuz de hrană. El mai avusese anterior ideea suicidară. Am detensionat, l-am ventilat, să nu ne facă probleme, să nu ne facă eveniment. Pentru că a fost o armată de oameni toți colegii mei, la transport, îl luau pe semnătură, Răspunzi de el. Aici nu se discută”, a declarat Dorin Dumitran, pentru Mediafax.

În momentele în care Gheorghe Dincă își dorea să-și pună capăt zilelor, erau anunțati specialiștii, astfel ca un asemenea gest să nu poată avea loc. Dorin Dumitran a mai mărturisit că Dincă a avut nu una, ci 4 tentative de suicid, dar de fiecare dată a fost salvat și convins să nu facă un gest necugetat.

„Au fost patru momente (când a vrut să se sinucidă, n.r.),. Am mai discutat cu el despre aceasta. Spunea că îşi bagă capul între gratia patului şi îşi va face de petrecanie. I-am replicat: Iubeşti prea mult viaţa. În activitatea mea de negociere, pe bloc şi pe stâlpi, ştiu cum arată… sunt priviri pe care nu le poţi uita de la cei sinceri care doresc să se sinucidă. Şi nu era autentic. (…) Aici nu contează ce cred eu, pentru că niciodată nu ştii dacă o va face”, a mai spus Dumitran.

Profilerul l-a făcut pe Dincă să-și recunoască crimele

Chiar dacă au trecut aproape cinci luni de la descoperirea macabră care a îngrozit și revoltat întreaga Românie, ancheta în cazul Caracal este departe de a se fi încheiat.

Gheorghe Dincă nu pare să ofere mai multe detalii, Deși acesta a mărturisit că le-a ucis pe cele două adolescente, făcând astfel ca sarcina oamenilor legii să fie din ce în ce mai grea.

De aceea procurorii DIICOT au apelat la comisarul șef dr. Dorin Dumitran, profilerul Poliției Române.

Dorin Dumitran, de 43 de ani, este absolvent al Facultății de Psihologie și Sociologie din București și s-a specializat la FBI, în cadrul Behavioral Analysis Unit. El lucrează din 2005 în MAI și din 2015 a devenit profiler-ul Poliției Române, potrivit Adevărul. În ultimii ani, Dumitran a fost cooptat în echipele de investigaţie din dosare critice, de mare violenţă, în special cu autor necunoscut.

El spune că un profiler trebuie să pună lucrurile cap la cap, iar la final își contestă singur propriile rapoarte de analiză comportamentală, ca să se asigure că argumentele sale nu vor putea fi demontate în instanță. “Până acum nu s-a întâmplat acest lucru, tocmai pentru că argumentele noastre au fost foarte foarte puternice. Bazate pe date judiciare”, a spus Dorin Dumitran într-un interviu pentru Monitorul Apărării.

„Una din condiţiile necesare pentru a face faţă acestei munci este de a creea un melanj echilibrat între implicare emoţională şi nonimplicare emoţională. Dacă unii spun că trebuie să fi complet detaşat emoţional, sunt situaţii în care nu este de dorit să fii detaşat emoţional. Trebuie să te implici. Mă refer mai ales la situaţiile de interviu psihologic cu martorii, autori, victimele acţiunilor”, a explicat psihologul criminalist.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: