Redactia.ro
Home » Știri » Profilerul Poliției Române, despre analiza făcută lui Gheorghe Dincă

Profilerul Poliției Române, despre analiza făcută lui Gheorghe Dincă

Monstrul din Caracal, condamnat din nou

Chiar dacă au trecut aproape cinci luni de la descoperirea macabră care a îngrozit și revoltat întreaga Românie, ancheta în cazul Caracal este departe de a se fi încheiat.

Profilerul Poliției Române despre analiza făcută lui Gheorghe Dincă

În luna iulie, Gheorghe Dincă este reținut în cazul celor două fete dispărute din Caracal. Deși acesta a mărturisit că le-a ucis pe cele două, Dincă nu pare să ofere mai multe detalii, făcând astfel ca sarcina oamenilor legii să fie din ce în ce mai grea.

Așadar, procurorii DIICOT au apelat la comisarul șef dr. Dorin Dumitru, profilerul Poliției Române, absolvent al Facultății de Psihologie și Sociologie. Acesta a urmat cursurile FBI pentru profiling și a contribuit multă vreme la prinderea multor infractori periculoși.

Într-un interviu pentru libertatea. ro, specialistul a precizat informații interesant despre cazul Dincă.

„Poate să fie și sincer”

Dorin Dumitru nu a putut vorbi direct despre Gheorghe Dincă, deoarece raportul de analiză comportamentală nu a fost finalizat.

„Dar poate să fie și sincer. Iar lucrul acesta se probează. Se probează în timp și avem repere pentru a ne da seama când o declarație este adevărată și când este falsă. Și coșmarul nostru e atunci când firele din jurnalul memoriei se amestecă. Atunci când cuvintele sar de pe o pagină pe alta, asta folosind o imagine plastică a memoriei umane. Și este un coșmar, pentru că nu mai știi ce este adevărat, ce nu este adevărat. Sau atunci când granița dintre adevărat și fals se șterge. Adică, nici măcar el nu știe că atunci când spune adevărul chiar spune adevărul, și atunci când minte, minte”, a declarat Dorin Dumitran.

Specialistul a explicat cum intră un profiler în mintea unui criminal, pentru a afla detaliile în legătură cu faptele pe care le-a comis. Potrivit acestuia, în timpul interogatoriului,se analizează cât mai amănunțit comportamentul suspectului, și fiecare gest al său.

Citeste si:Tatăl unui nou-născut de la Maternitatea Focșani.”S-au dat pături şi perne noi înainte de vizita lui Dăncilă, apoi s-au luat înapoi”

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: