Redactia.ro
Home » Știri » Lumea cinematografiei este în doliu! A murit un actor legendar, a jucat în peste 200 de filme și seriale TV

Lumea cinematografiei este în doliu! A murit un actor legendar, a jucat în peste 200 de filme și seriale TV

Tragedie fără margini la Hollywood: Actor împușcat mortal în timp ce încerca să oprească un jaf 

Lumea cinematografiei este în doliu după ce actorul Philippe Leroy a trecut în neființă la vârsta de 93 de ani. Cunoscătorii și iubitorii de film îl vor ține minte pentru vasta sa contribuție la artă, având în palmares peste 200 de apariții în filme și seriale TV. Philippe Leroy și-a pus amprenta inconfundabilă asupra cinematografiei internaționale, iar moartea sa lasă un gol imens în inimile fanilor și ale colegilor săi.

Lumea cinematografiei este în doliu

Philippe Leroy a fost una dintre cele mai proeminente vedete franceze din Italia. Cariera sa impresionantă a inclus roluri în peste 200 de producții cinematografice și seriale TV. Cu toate acestea, rolul său cel mai memorabil rămâne cel din „Sandokan”, unde a interpretat personajul Yanez, un rol care l-a consacrat în conștiința publicului.

Alte filme notabile în care a jucat includ „Șapte oameni de aur” (1965), „Ce noapte, băieți!” (1966), „Noaptea e făcută pentru… a visa” (1968), „Bună seara, doamnă Campbell” (1968), „Sandokan – Tigrul Malaeziei” (1976) și „Nikita” (1990). Publicul îl recunoaște de asemenea pentru rolul său din serialul „Don Matteo”, unde a jucat alături de Terence Hill.

Născut la Paris pe 15 octombrie 1930, Philippe Leroy-Beaulieu provenea dintr-o familie aristocratică cu o lungă tradiție militară, incluzând șase generații de soldați și ambasadori. La doar 17 ani, tânărul Philippe s-a îmbarcat pe o navă spre America, însă s-a întors în Franța și s-a înrolat în Legiunea Străină, participând la conflictele din Indochina și Algeria ca parașutist. Remarcabil este faptul că nu a realizat prima sa săritură din avion până la vârsta de 50 de ani.

Philippe în ALONE AGAINST ROME (1962)

Debutul în Cinematografie

Philippe Leroy și-a făcut intrarea în lumea cinematografiei prin intermediul regizorului Jacques Becker, care l-a distribuit în filmul „The Hole” (1960). În acest film, Leroy a interpretat rolul unui prizonier care încearcă să evadeze, un personaj complex, uman și demn. Această performanță i-a deschis calea către o carieră strălucită în film, în special în Italia, unde a devenit o figură iconică.

Începând cu vârsta de 50 de ani, Philippe Leroy și-a descoperit o pasiune surprinzătoare pentru parașutism. De-a lungul anilor, a realizat peste 2000 de sărituri, o dovadă a spiritului său aventurier și a curajului său neîngrădit. Această pasiune a continuat până la vârsta de 80 de ani, adăugând o nouă dimensiune fascinantă personalității sale deja complexe.

Philippe Leroy va fi amintit nu doar pentru rolurile sale memorabile, ci și pentru personalitatea sa carismatică și viața sa plină de aventuri. Moștenirea sa artistică este vastă și valoroasă, având un impact profund asupra cinematografiei mondiale. Filmografia sa rămâne o sursă de inspirație pentru generațiile viitoare de actori și cineaști.

Înmormântarea sa a reunit numeroși colegi de breaslă, fani și prieteni, toți venind să-i aducă un ultim omagiu unui actor care a trăit cu pasiune și intensitate. Philippe Leroy a fost mai mult decât un actor, a fost un adevărat artist care și-a dedicat viața cinematografiei și artei interpretative.

Astfel, moartea lui Philippe Leroy este o pierdere uriașă pentru lumea filmului. Cu o carieră care s-a întins pe parcursul a peste șase decenii, el a demonstrat o versatilitate și o profunzime actoricească rare. Filmele și serialele în care a jucat vor continua să fie vizionate și apreciate, păstrându-i vie amintirea. Philippe Leroy rămâne un nume legendar în istoria cinematografiei, iar moștenirea sa artistică va dăinui pentru totdeauna.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: