Redactia.ro
Home » Știri » Lumea muzicii este în doliu! A murit un celebru dirijor

Lumea muzicii este în doliu! A murit un celebru dirijor

A murit Andrei Ionas

Doliu în lumea muzicii! A murit Andrei Ionaş, dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”, în noaptea de sâmbătă spre duminică. De 25 de ani făcea parte din orchestra „Ţara Vrancei”. Andrei Ionaș avea 59 de ani, iar pe data de 24 februarie pregătea un spectacol dedicat zilei de Dragobete.

Lumea muzicii este în doliu. A murit un celebru dirijor

Dirijorul orchestrei Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”, Andrei Ionaș, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică. Colegii săi sunt profund îndurerați, potrivit Adevărul.

„Când iubirea pentru artă îți curge prin vene,alegi un loc bun pentru a -ți înfige rădăcinile și de a crește profesional. Așa a ales în 1996 Andrei Ionaș sa-și părăsească satul natal de dincolo de Prut și sa se stabilească în Focșani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric Țara Vrancei. De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism și ambiție, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte,o veste tragică ne-a dat viața peste cap… Bunul nostru coleg ANDREI IONAȘ a încetat din viață, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte și sa Îți așeze sufletul în lumea celor drepți!”, se arată în mesajul emoționant transmi de colegii dirijorului de la Ansamblului Folcloric „Ţara Vrancei”

Andrei Ionaș avea 59 de ani, iar pe data de 24 februarie, pregătea un spectacol dedicat Dragobetelui. Vineri, Andrei Ionaș a făcut ultima pregătire cu orchestra din care făcea parte de 25 de ani.

O altă tragedie în muzica populară! Prietenul lui Nicolae Botgros s-a stins și el din viață

Etnologul și folcloristul Tudor Colac a murit, recent, de coronavirus, la vârsta de 72 de ani. Fiul acestuia a dat vestea decesului, iar dirijorul Nicolae Botgros a postat un mesaj emoționant, pe rețelele de socializare, în memoria acestuia.

„Mare este durerea, tristă este viața… Cultura a mai pierdut o mare valoare. A plecat la ceruri TUDOR COLAC, bunul meu prieten, cumătru, etnologul, scenaristul și rigizorul a multor concerte folclorice, cu orchestra “Lăutarii…” În anul 1977, am realizat primul meu interviu radiophonic: Tudor Colac, despre Nicolae Botgros și familia sa … Dumnezeu să-l odihnească în liniștea sa… Condoleanțe familiei”, a scris Nicolae Botgros pe pagina sa de Facebook.

AGORA - A murit etnologul și folcloristul Tudor Colac. Era infectat cu COVID-19 și a făcut un atac de cord

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: